Thierry Henryn Monacolla kriisi – anoo UEFA:lta poikkeuslupaa loukkaantumisten takia

Thierry Henry otti puolitoista viikkoa sitten vastaan työpaikan vanhan seuransa AS Monacon päävalmentajana. Mikään kevyt haaste Henryllä ei ensimmäisessä päävalmentajapestissään ole, sillä Monaco majailee Ranskan Ligue 1:ssä putoajan paikalla sekä Mestarien liigan lohkossaan jumbosijalla.

Henryn otsalle hikikarpaloita nostattanee sekin, että seuran maalivahtiosasto on lievästi sanottuna kriisissä. Monacon listoilla on toki kaksi kokenutta veräjänvartijaa, 33-vuotias kroatialainen Danijel Subasic ja kaksi vuotta vanhempi sveitsiläinen Diego Benaglio. Kaksikolla on yhteensä 105 ottelua A-maajoukkuekokemusta, ja pelattuna yhteensä kuudet arvokisat.

Paha vain, että sekä Subasic että Benaglio kärsivät tällä hetkellä reisivammasta, eikä kumpikaan ole käytettävissä keskiviikon Mestarien liigan vierasottelussa Club Bruggea vastaan.

Vaikean tilanteen vuoksi AS Monaco hakee UEFA:lta poikkeuslupaa peluuttaa Bruggea vastaan kolmosvahtiaan Seydou Syta. 22-vuotiasta senegalilaista ei nimetty kauden alkaessa Monacon Mestarien liiga -rosteriin, joten ilmoitusasia Syn peluutus ei ole.

Mikäli poikkeuslupaa ei heru, on Monacon pakko heittää tolppien väliin 20-vuotias Loïc Badiashile. Badiashile on kokoonpanolistaan kauden alkaessa ilmoitettu. Vaihtopenkille on tässä tapauksessa tyrkyllä 19-vuotias Yanis Henin, jonka olisi tarkoitus pelata UEFA Youth Leaguessa, eikä osallistua Mestarien liigaan.

Badiashile on pelannut toistaiseksi vain kahdessa edustusjoukkueen ottelussa, mutta kovin paljon enempää kokemusta ei ole Syllakaan. Sy pelasi lauantaina maalin suulla Thierry Henryn debyyttiottelussa, joka päättyi 1-2 -tappioon Strasbourgille. Ottelu oli Sylle vasta kuudes Monacon ykkösjoukkueessa, ja sujui nuorelta mieheltä kehnosti. Strasbourgin avausmaaliin nimittäin myötävaikutti Syn rähmiminen.

Lähde: Transfermarkt


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.