TPS on noussut suosta – ”Jotenkin minusta tuntuu, että IFK:n pitää ottaa kuusi pistettä”

© Kuva: Juha Tamminen
Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

TPS voitti viime viikonloppuna vieraissa FC Lahden komeasti luvuin 5-2, jonka myötä se nousi ohi IFK Mariehamnin pois liigakarsijan paikalta. Joukkue kohtaa lauantaina hopeamitalia himoitsevan RoPS:n.

IFK Mariehamnissa upean uran aikanaan pelannut Jani Lyyski uskoo, että TPS pystyy lyömään lappilaisille kampoihin.

– IFK:n kannalta on huono asia, että TPS on nostanut pelillistä tasoaan. Heillä on todella hyvää se peruspeli siihen nähden, missä he ovat sarjataulukossa.

– Luvassa on täysin avoin peli. Tämä tuo jännitystä, kun pelissä on karsijan paikka ja kuka saa mitalin. Tästä ottelusta on kovin vaikea nähdä se selkeä linja, sillä SJK:kin voitti vieraissa RoPS:n. Se oli minulle aivan shokkitulos. Olisin veikannut SJK:ta peli sitten karsijan paikalle, mutta enää en tiedä, Lyyski pyörittelee SuomiFutis-sivustolle.

Hän on katsonut ihaillen rovaniemeläisten otteita Veikkausliigassa tällä kaudella.

– Nyt täytyy nostaa kyllä hattua Koskelan Tonille. Hän on saanut tuolla miehistöllä todella paljon pisteitä. Siellä on tehty hyvää työtä ja uskon, että he ottavat sen hopeamitalin.

Lyyski näki kaksi kierrosta sitten paikan päällä, kun TPS tasasi saarella pisteet IFK:n kanssa. Joukkueiden välinen piste-ero on tasan yksi piste.

– TPS tekee tällä hetkellä paljon maaleja, eikä se päästä enää niin paljoa. Jotenkin minusta tuntuu, että IFK:n pitää ottaa kuusi pistettä, jotta se voi nousta Tepsin ohi.

TPS on saanut uutta pontta hyökkäyspelaamiseen, kun nuori hyökkääjä Sterling Yateke saapui seuraan.

– Hän on aivan hyvä pelaaja. Olin kuitenkin enemmän vakuuttunut heidän hyökkäysrakentelustaan. Siellä oli selkeitä linjoja ja välillä se oli tosi hyvännäköistä, Lyyski kehuu.

Jesse Happonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Kerroinvertailu ottelulle VPS - IFK Mariehamn 19.08.2019

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliKemissä ei näytä hyvältä – ”Seura pelaa nyt taloutensa ja tulevaisuutensa puolesta”
Seuraava artikkeliNäkökulma: Juventus antoi heikon kuvan ja lakaisi Cristiano Ronaldon syytökset maton alle