AS Roma jatkoi italialaisseurojen vahvaa kulkua Mestarien liigassa

© Kuva: Getty Images

AS Roma voitti keskiviikkona TsSKA Moskovan vieraissa 2-1 Mestarien liigan lohkovaiheessa. Italialaiset iskivät ottelun ensimmäisen osuman jo neljännellä minuutilla. Lorenzo Pellegrinin lähettämä kulmapotku tavoitti maalilta Kóstas Manolásin, joka puski pallon TsSKA-torjuja Igor Akinfejevin hansikkaiden kautta verkkoon.

TsSKA tuli tasoihin toisen jakson alussa. Arnór Sigurðsson sai Roman puolustuksen keskellä syötön Ilzat Akhmetovilta, paini itselleen vetopaikan ja sytytti venäläisyleisön hurmokseen.

Moskovalaisten iltapuhde hankaloitui hetkeä myöhemmin, kun Hörður Björgvin Magnússon joutui kaatamaan läpiajoon karaneen Justin Kluivertin, ja TsSKA-toppari ajettiin toisella keltaisella kortilla kentältä ulos.

Seurannutta vapaapotkua Roma ei kyennyt hyödyntämään, mutta ei kulunut kauaa, kun vieraat käyttivät ylivoimansa hyväkseen. Bryan Cristanten epäonnistunut laukaus pomppi onnekkaasti Pellegrinille, joka pääsi täräyttämään aitiopaikalta.

Roma nousi voitolla G-lohkon kärkeen. Sillä on neljän ottelun jälkeen yhdeksän pistettä. Myöhemmin tänään pelattavassa ottelussa kohtaavat lohkokakkonen, kuuden pisteen Real Madrid ja lohkojumbo Viktoria Plzeň, joka on toistaiseksi kerännyt vasta yhden pisteen. TsSKA Moskovalla on neljästä pelistä neljä pistettä.

AS Roman täysi pistepotti oli yhdeksäs voitto italialaisille joukkueille tämän kauden kilpailussa. Tappioita italialaisseuroilla on vasta kaksi. Juventus kohtaa vielä tänään kymmeneltä alkavassa ottelussa Manchester Unitedin, minkä jälkeen kaikki italialaisjoukkueet ovat pelanneet neljä ottelua.

Valencia kohenteli asemiaan H-lohkossa kaatamalla jumbojoukkue Young Boysin kotikentällään 3-1.

Espanjalaiset siirtyivät johtoon noin vartin pelin jälkeen. Rodrigo taituroi pallon rangaistusalueelle Carlos Solerille, joka chippasi pelivälineen pienestä kulmasta tolppaan. Young Boysin puolustus jämähti paikoilleen, joten Santi Mina pääsi sohaisemaan kotijoukkueen johtoon.

Sveitsiläisjoukkue aloitti kirinsä 37. minuutilla Roger Assalén tarkalla kudilla takanurkkaan. Maalia edelsi kyseenalainen pallonriisto keskikentällä, mutta tuomari katsoi, ettei tilanteessa ollut rikettä, joten Valencian purnauksesta ei ollut hyötyä.

Valencia reagoi takaiskuun nopeasti, ja espanjalaiset olivat jo hetkeä myöhemmin jälleen johdossa. Asialla oli sama kaksikko kuin ensimmäisessäkin osumassa. Solerin millintarkka keskitys kiersi boksiin Minalle, joka ohjasi pallon sisään.

Toisen puoliajan alussa oli Solerin vuoro maalata. Hän sai pallon Rodrigolta ja pääsi kuljettamaan sitä pitkän matkaa ennen laukaustaan takakulmaan

Young Boys joutui käytännössä heittämään hanskat tiskiin 77. minuutilla, kun Sékou Sanogo ajettiin suoralla punaisella suihkuun hänen taklattua Francis Coquelinia sääntöjen vastaisesti.

Valencia nousi voitolla lohkokakkoseksi ohi Manchester Unitedin, joka kohtaa tänään vielä kärkijoukkue Juventuksen, jolla on kasassa yhdeksän pistettä. Valencialla on pisteitä viisi, Unitedilla neljä ja Young Boysilla vasta yksi.