Fifa esitti uhkauksensa kohutun Superliigan suuntaan – ”Joko olet mukana tai olet ulkona”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa uhkaa huhuttuun Superliigaan lähteviä pelaajia sillä, että he eivät saisi osallistua MM-kisoihin.

Football Leaksin mukaan Euroopan suurseurat, kuten Real Madrid ja Bayern München, ovat neuvotelleet ”karkaavansa” omaan keskinäiseen, yksityisomisteiseen Superliigaan, joka käynnistyisi vuonna 2021. Superliigaan osallistuvat joukkueet eroaisivat Euroopan jalkapalloliitosta Uefasta ja siten myös Mestarien liigasta sekä mahdollisesti omista kansallisista sarjoistaan.

Superliigaan osallistuisi tiettävästi 16 joukkuetta viidestä eri maasta. Yhteensä yksitoista joukkuetta Espanjasta, Saksasta, Englannista, Italiasta ja Ranskasta saisi 20 vuoden vakiopaikan Superliigasta.

Fifan presidentti Gianni Infantino välitti terveisensä suurseuroille ja niiden pelaajille keskiviikkona. Hänen mukaansa pelaajat voivat heittää hyvästit MM- ja EM-kisoille sekä kansallisille sarjoilleen, jos he päättävät lähteä seurojensa mukana Superliigaan.

– Joko olet mukana tai olet ulkona. Tämä koskee kaikkea, sanoi Infantino AP:n mukaan.

– Ideana on, että jos lähdet pois, niin lähdet pois. Et voi pitää yhtä jalkaa sisällä ja toista ulkona, kommentoi Fifan juridinen johtaja Alasdair Bell.

– Sillä ajatuksella lähtisimme yleisesti liikkeelle (Superliigan toteutuessa), mutta tietysti asianajajat voivat väitellä tästä pitkään.