Football Leaks: Neymarin ME-siirto ei ollutkaan 222 miljoonaa – PSG maksoi vielä paljon enemmän!

© Kuva: Getty Images

Neymarin maailmanennätyssiirrosta on tihkunut uusia tietoja.

Football Leaks paljastaa, että PSG maksoikin todellisuudessa Neymarista paljon enemmän kuin 222 miljoonaa euroa, kun brasilialainen siirtyi Barcelonasta Pariisiin kesällä 2017.

222 miljoonaa oli vain se summa, jonka PSG pulitti Barcelonalle. Vuodettujen dokumenttien mukaan PSG maksoi lisäksi 10,7 miljoonaa Neymarin isälle, toiset 10,7 miljoonaa siirron junailleelle agentille Pini Zahaville ja vielä 8,7 miljoonaa Neymarin kasvattajaseura Santosille. Kokonaissumma nousi siis 252,1 miljoonaan euroon.

Dokumentit paljastavat myös, että Neymar solmi PSG:n kanssa viisivuotisen sopimuksen, joka takaa brasilialaiselle vuosittain 30 miljoonan euron nettotulot. Summasta 25,5 miljoonaa kilahtaa joka tapauksessa tilille ja 4,5 miljoonaa tulee PSG:n määrittelemästä hyvästä käytöksestä (lue lisää hyvän käytöksen kriteereistä tästä).

Sopimuksen myötä Neymarille jäi kaikki oikeudet omien kuviensa käyttämiseen – myös PSG-paidassa. Näin ollen PSG ei voi hyödyntää taloudellisessa mielessä Neymaria kovinkaan laajalti.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!