Futista kuin uima-altaassa – karsintapelissä kauhottiin vettä kentältä ämpäreillä (katso kuvakooste)

© Kuva: Getty Images

Samaan aikaan Nations Leaguen kanssa Afrikassa on pelattu karsintoja ensi kesän maanosan mestaruusturnaukseen. Sunnuntain ottelu naapurusten Kongon sekä Kongon Demokraattisen Tasavallan välillä jouduttiin kuitenkin keskeyttämään 1-1 -tilanteessa rankkasateen tehtyä kentästä täysin pelikelvottoman.

Tuomarin päätöksestä keskeyttää peli ei epäilemättä mutissut kukaan, sillä harvoin on futiskenttää nähty niin surkeassa kunnossa kuin tuossa ottelussa. Vettä tyhjennettiin kentältä jopa ämpäreillä.

Twitterissä kenttää on vertailtu jopa uima-altaaseen, eikä se välttämättä järin kaukana totuudesta ole. Videoita ja kuvia pelistä katsoessa ei oikein tiedä, itkeäkö vai nauraa.

Sade on alkanut ilmeisesti melkoisen yllättäen, sillä vielä vähän ennen ottelun alkua paikan päällä näytti näinkin aurinkoiselta.

Kuten pelikuvista näkyy, ei edes muutaman metrin syöttöä ollut mahdollista pelata maata pitkin omille pelaajille. Nämä pelaajat olisivatkin epäilemättä jo valmista kauraa suofutiksen MM-kisoihin.

Sekä Kongolla että Kongon Demokraattisella Tasavallalla on yhä mahdollisuudet päästä mukaan lopputurnaukseen. Lohkon muut joukkueet ovat Zimbabwe ja Liberia.