Niukasti Veikkausliigan mitalisijojen ulkopuolelle jäänyt Honka kertoo verkkosivuillaan tehneensä kolme uutta pelaajahankintaa.

Joukkueeseen liittyvät maalivahti Rasmus Leislahti, laitahyökkääjä Juha Hakola ja keskushyökkääjä Gaël Etock.

Leislahti, 18, siirtyy Espooseen Helsingin Jalkapalloklubin organisaatiosta. Hän pelasi viime kaudella Ykkösessä Klubi 04:n maalilla 16 ottelua. Leislahti oli kesällä U19-ikäluokan EM-kotikisoissa Suomen ykkösmaalivahti.

– Rasmus on suomalaisista nuorista maalivahdeista se, jonka kehityskäyrä on nyt kaikista jyrkimmin ylöspäin. Pidän häntä todella mielenkiintoisena pelaajana, kommentoi Hongan general manager Hexi Arteva seuran tiedotteessa.

– Hän on moderni maalivahti, hyvä pelaamaan jalalla, sekä muutenkin erittäin kunnianhimoinen urheilijana. Uskoisin, että jos ja kun kehitys jatkuu Ayoze Mentadon valmennuksessa, niin kyseessä on tulevaisuuden liigamaalivahti ja kansainvälisenkin tason pelaaja.

Hakola, 31, on Veikkausliigan seuraajille tuttu nimi KuPS:sta ja VPS:sta. Ulkomailla hän on kiertänyt Viron, Hollannin, Unkarin ja Kyproksen sarjoissa.

– Juha istuu meille pelaajatyyppinä kuin nappi silmään. Tietysti hän on espoolaistaustainen, eli myös sikäli mukava lisä joukkueeseen. Hän tekee meille siviilipuolen koulutuksen kautta myös vähän hommia seuran taustapuolella. Kaikinpuolin hyvä vahvistus, monipuolinen osaava ja fiksu kaveri.

Etock, 25, on tuttu pelaaja suomalaisille JJK:sta. Barcelonan junioriputken läpikäynyt hyökkääjä on pelannut myös Portugalissa, Belgiassa ja Israelissa sekä viimeksi latvialaisessa FC Rigassa.

– Gaël on pelaaja, jota olemme seuranneet jo pidempään. Toki hän on pelannut Suomessa aikaisemmin JJK:ssa, mutta mielenkiintoisin historia hänestä on se, että hän on ollut vuosia Barcelonan La Masian kovimpia lupauksia.

– Tosi mielenkiintoinen pelaaja ja mukava tyyppi. Gaël on jo muuttanut tänne ja harjoittelee tässä omatoimijaksolla meidän ammattilaisten johdolla. Odotamme häneltä todella paljon hyökkäyspään monipuolisia tehoja.

Iso osa viime kauden joukkueesta on jatkamassa Hongassa, mutta Artevan mukaan hankintojakin on lupa odottaa enemmän.

– Joukkueen rakentaminen on todella hyvässä vaiheessa. Olemme saaneet halutun määrän sopimuksia kasaan tässä vaiheessa. Meillä on 14 ammattilaissopimusta edustusjoukkueessa, sekä siihen liittyvässä harjoitusryhmässä 12 kehityspelaajasopimusta. Olemme todella tyytyväisiä siitä, ketä on saatu ja ketkä jatkavat joukkueessamme.

– Meillä on useampi neuvottelu toistaiseksi auki. 3-4 pelaajaa tulee vielä meille ja pyrimme saamaan ne niin, että ainakin osa tulisi jo 3.12, kun joukkueen talviharjoituskausi alkaa. Erittäin mielenkiintoisia pelaajia, mutta emme valitettavasti vielä saaneet kaikkia nimiä tähän lähtöön maaliin.

Esport Hongan sopimustilanne 15.11.2018.

Maalivahdit:
Timothy Murray
Rasmus Leislahti

Puolustajat:
Robert Ivanov
Henri Aalto
Jonas Levänen
Konsta Rasimus
Tommi Saarinen

Keskikenttäpelaajat:
Joel Perovuo
Duarte Tammilehto
Lucas Kaufmann
Demba Savage
Juha Hakola

Hyökkääjät:
Gael Etock
Borjas Martin