Irlannin jalkapalloliitto tiedotti sunnuntaina maajoukkueen uudesta valmennusjohdosta. Uusille miehille tuli tarve, kun päävalmentaja Martin O’Neill erosi pestistään saavutettuaan vain yhden voiton viimeisessä 11 ottelussa.

Vetovastuun maajoukkueessa ottaa 59-vuotias Mick McCarthy, joka valmensi viimeksi Ipswchiä. 57 A-maaottelua Irlannin paidassa pelanneelle McCarthylle pesti on jo toinen, sillä hän luotsasi vihreäpaitoja myös vuosina 1996-2002.

Vuoden 2002 MM-turnauksessa Irlanti selviytyi neljännesvälieriin, mutta kisoja edelsi pieni skandaali, sillä McCarthy lähetti tähtipelaaja Roy Keanen kotimatkalle aivan kisojen alla Manchester Unitedin miehen kritisoitua joukkueen valmistautumista.

Juuri Roy Keane heitti O’Neillin kanssa hyvästit maajoukkueelle, sillä hän toimi vuodesta 2013 lähtien O’Neillin apulaisvalmentajana. Ilman Keanea Irlanti ei silti jää nytkään, sillä toinen maajoukkueen pelaajalegenda Robbie Keane nousee maajoukkueeseen McCarthyn aisapariksi. Toinen apulaisvalmentaja on entinen Wolverhamptonin valmentaja Terry Connor.

[readmore from=Irlanti]

Robbie Keane debytoi maajoukkueessa juuri McCarthyn ensimmäisellä aikakaudella. Hän viimeisteli 146 maaottelussa 68 maalia, ja on Irlannin maajoukkuehistorian paras maalintekijä.

Irlanti valitsi erikoisen mallin, sillä se tiedotti samassa yhteydessä myös McCarthyn seuraajasta. McCarthyn sopimus ulottuu vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. Sen jälkeen päävalmentajaksi nousee Stephen Kenny, joka siirtyy nyt Dundalkista Irlannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentajaksi.

Irlanti on yksi vuoden 2020 EM-kisojen 12 isäntämaasta.

Lähde: Sky Sports