Italian maailmanmestarille vankeustuomio – mafiayhteydet jäivät todistamatta

© Kuva: Getty Images

Juventuksesta ja Italian maajoukkueesta takavuosilta tuttu hyökkääjä Vincenzo Iaquinta on saanut kahden vuoden vankeustuomion.

Tuomio langetettiin laittomasta aseen hallussapidosta. Syytteessä oli mukana myös kohta asian liittymisestä Calabrian mafiaan, eli ’Ndranghetaan, mutta tämä osa siitä hylättiin.

Vuonna 2006 maailmanmestaruuden voittaneeseen Italian miehistöön kuuluneen Iaquintan hallusta löytyi kaksi asetta ja 126 luotia. Oikeus totesi ex-pelaajan välittäneen nämä isälleen, ilmoittamatta asiasta viranomaisille.

Iaquintan isä, Giuseppe Iaquinta on tuomittu kieltoon omistaa ampuma-aseita, jothuen linkeistä ’Ndranghetaan. Hänelle langetettiin keskiviikkona 19 vuoden vankeustuomio mafiatutkintaan liittyvässä jutussa, jonka yhteydessä ollaan tehty jopa  160 pidätystä.

Vincenzo Iaquinta kiistää jyrkästi olevansa missään tekemisissä mainitun rikollisorganisaation kanssa, ja sanoo tulleensa tuomituksi vain, koska on kotoisin Calabriasta. Italian lain mukaan tuomittu on oikeutettu kahteen valitukseen ennen tuomion täytäntöönpanoa.

Lähde: AS