Suomalaistoppari Mikko Viitikko on purkanut sopimuksensa Norjan kolmannella sarjatasolla pelaavan Fredrikstadin kanssa. Norjalaisseura kertoo tiedotteessaan, että Viitikko, 23, palaa Suomeen, mutta puolustajan seuraavaa seuraa ei mainita.

Viitikko, 23, solmi tämän vuoden alussa Fredrikstadin kanssa kahden vuoden sopimuksen. Hän pelasi aiemmin urallaan Vaasan Palloseurassa ja Helsingin Jalkapalloklubissa.

Hänen ainoa esiintymisensä norjalaisseuran edustusjoukkueessa tuli sarjakauden kolmannella kierroksella ottelussa Baerumia vastaan. Tuossa pelissä sattui loukkaantuminen, joka oli päättää suomalaispuolustajan uran.

Viitikko muisteli SuomiFutis-sivustolle heinäkuussa kauhunhetkiään tuolta päivältä. Hän taklasi vastustajaa sääret edellä ja luuli saaneensa puujalan. Totuus oli kuitenkin paljon karmivampi.

– Sääri täyttyi verellä ja siinä oli hirveä paine.

– Se oli tunneista tai päivästä kiinni, etteikö jalka tarvinnut amputaatiota. Olin viikon sairaalassa. Lääkäri avasi säären kummaltakin puolelta, ja lihas otettiin ulos, jotta se sai happea. Ulkopuolelle säärtä tuli 23 tikkiä ja sisäpuolelle 11.

– Minut leikkasi norjalainen lääkäri. Hän kertoi, että tällaisia leikkauksia tehdään yleensä niille, jotka ovat olleet kolarissa tai pudonneet katolta.

Viitikko palasi Transfermarkt-sivuston mukaan myöhemmin kaudella Fredrikstadin kokoonpanoon, mutta enempää otteluita hän ei päättyneellä kaudella pelannut. Fredrikstad sijoittui sarjassa toiseksi, mutta se hävisi nousukarsinnoissa KFUM-Kameratene Oslolle.