Kolmosmaalivahti pelasi 11 ottelua, voitti 12 pokaalia – ”Synnyin voittamaan”

© Kuva: Getty Images

Kesällä pelaajauransa lopettanut maalivahti Paulo Lopes on todennäköisesti peliaikaansa nähden yksi maailman menestyneimmistä jalkapalloilijoista.

Lopes, 40, vietti ison osan urastaan kasvattajaseurassaan, Portugalin suurseura Benficassa. Hän ei kuitenkaan ikinä kyennyt valtaamaan paikkaa joukkueen ykköstorjujana. Se ei sinänsä ole ihme, sillä hänen edellään nokkimisjärjestyksessä olivat viime vuosina esimerkiksi brasilialaislegenda Júlio César ja hänen maanmiehensä, Manchester Cityssä nykyään pelaava Ederson Moraes.

Kaiken kaikkiaan Lopes pelasi Benficassa uransa aikana vain 11 ottelua, mutta hän oli mukana voittamassa peräti 12 pokaalia. Lopes on ollut Benficassa seuran voittaessa neljä Portugalin pääsarjan mestaruutta, kaksi Portugalin cupin mestaruutta, kolme liigacupin mestaruutta sekä kolme Supertacan (liigan ja cupin voittajien cup) mestaruutta.

– Kyllä, ne (tilastot) pitävät paikkaansa. Minä synnyin voittamaan, vitsaili Lopes BBC:lle.

– Olen onnellinen, että saavutin tuollaiset lukemat urani aikana. Ne ovat osa saavutuksiani ja kertovat urani tärkeistä ja erityisistä hetkistä.

– Tunnen suurta kunniaa ja mielihyvää, koska kun katson niitä (pokaaleja ja mitaleja), tunnen sen olleen työn takana, enimmäkseen joukkueen yhteistyön, mutta ne kertovat myös minun saavutuksistani maalivahtina.

Lopes pelasi Benfican junioreissa, mutta ei ehtinyt debytoida seuran edustusjoukkueessa ennen lähtöään seurasta vuonna 2002. Hän kierteli vuosikymmenen ajan Portugalin kahden ylimmän sarjatason seuroissa ja auttoi muun muassa Trofensen ja Feirensen nousemaan pääsarjaan.

Vuonna 2012 hän sai 34-vuotiaana soiton Benfican jalkapallojohtajalta, portugalilaislegenda Rui Costalta, joka pyysi häntä palaamaan seuraan.

– Luulin, että se oli vitsi.

– Oli valtava kunnia palata takaisin Benficaan. Se oli osoitus työstäni maalivahtina ja arvostani jalkapalloammattilaisena. Vain muutamat valitut pelaajat pääsevät edustamaan Benficaa.

Lopesista tuli välittömästi pelaajauransa jälkeen Benfican alle 23-vuotiaiden joukkueen maalivahtivalmentaja.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.