Kuopion Palloseura tiedotti torstaina tehneenseä kolmen vuoden sopimuksen Tommi Jyryn, 19, kanssa. Jyry pelasi viime kaudella Ykköstä HIFK:ssa.

Jyry on ollut kauden jälkeen KuPS:n testattavana ja testijakso poiki pitkän sopimuksen. KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara seurasi tarkkaan viime kaudella Jyryn otteita. Honkavaara olisi halunnut Jyryn jo viime kaudeksi Kuopioon, mutta seurat eivät päässeet siirrosta yhteisymmärrykseen.

– Kävin katsomassa Tommin pelejä paljon viime vuonna ja ajatus hänestä vahvistui. Hän on todella aktiivinen ja tekninen pelaaja, joka pystyy toimimaan pienessä tilassa. Hän pystyy parantamaan vielä todella paljon, mutta uskon, että meidän tavassamme pelata häneltä voi odottaa vielä enemmän tehoja. Hänen pitää olla vielä vaarallisempi viimeisellä kolmanneksella. Hänen potentiaalinsa on kuitenkin valtava, Honkavaara kertoi KuPS:n nettisivuilla.

Viime kaudella Jyry pelasi IFK:n riveissä Ykköstä 24 ottelua, joissa synty yksi maali ja viisi maaliin johtanutta syöttöä. Jyry on myös ollut tuttu kasvo nuorisomaajoukkueissa. Jyryn tavoitteet ovat korkealla.

– Tärkeää on aluksi, että sopeudun uuteen joukkueeseen ja seuraan. Olen kuitenkin tullut tänne pelaamaan ja olen asettanut itselleni kovat tavoitteet. Kolme vuotta eteenpäin ja uskon pelaavani Euroopassa. Se ei ole enää unelma, vaan se on jo tavoite, Jyry sanoi.