Euroopan jalkapalloliiton entisen presidentin Michel Platinin mukaan Real Madridin toppari Raphaël Varane olisi helppo valinta tämän vuoden Kultaisen pallon voittajaksi.

Viimeisimmät kymmenen voittoa ovat menneet tasan Lionel Messille ja Cristiano Ronaldolle, mutta supertähtien aikakauden on ounasteltu päättyvän tänä vuonna.

Luka Modrić voitti Fifan parhaan miespelaajan palkinnon autettuaan Kroatian MM-finaaliin. Maailmanmestari Ranskan riveistä on nostettu myös esille monta ehdokasta.

Ranskan hyökkääjiä Kylian Mbappéa ja Antoine Griezmannia on povattu haastajiksi, mutta Platinin mukaan heidän maajoukkuekaverinsa Varanen pitäisi olla selkeä valinta voittajaksi.

– Ikinä ennen ei ole ollut yhtä helppoa valita Kultaisen pallon voittajaa kuin tänä vuonna, sanoi Platini RMC:lle.

– Ranskalainen tulee voittamaan Kultaisen pallon. Toivon niin. On vain yksi pelaaja, joka voitti Mestarien liigan ja MM-kisat, ja se on Varane. Ronaldo-Messi -väittely on aina läsnä, mutta tänä vuonna on vain yksi pelaaja, joka on voittanut kaiken. Hänen nimensä on Varane.

– Hän on loistava pelaaja. Olisin äänestänyt häntä. Tulokset ovat ainoa objektiivinen asia, kaikki muu on subjektiivista.

– Meillä voi olla mielipiteemme Griezmannista, Mbappésta, Olivier Giroudista, Hugo Llorisista, Modrićista… Mutta ainoa, joka on voittanut kaiken tänä vuonna on Raphaël Varane.