Pikkuhelmarien valmentaja uhkuu itseluottamusta päätösottelun alla: ”Me päätämme tämän projektin voittoon”

© Kuva: Getty Images
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue vuodatti kyyneleitä edellisen, Ghanalle hävityn ottelun jälkeen, sillä kahteen perättäiseen tappioon hävisivät haaveet jatkopaikasta ikäluokan MM-kisoissa Uruguayssa. Pikkuhelmarit päättää kisaurakkansa tiistaiaamuna ottelulla emäntämaata vastaan, ja itsestäänselvänä tavoitteena on ottaa historiallinen avausvoitto.

– Yhteinen matkamme kohti Uruguayn MM-kisoja käynnistyi melko tarkalleen kaksi vuotta ja kaksi kuukautta sitten. Olemme kaikki edelleen todella pettyneitä jatkopaikan menestyksestä, mutta meillä on Uruguayta vastaan mahdollisuus tehdä suomalaista jalkapallohistoriaa, päävalmentaja Marko Saloranta totesi Suomen tytöille viimeisessä iltapalaverissa Palloliiton kotisivujen mukaan.

– Tavoitteemme on ottaa Suomen tyttöpuolen ensimmäinen voitto MM-tasolla. Varmaa on, että sitä voittoa ei saa, se pitää ottaa. Me päätämme tämän projektin voittoon.

– Joukkueella riittää näytöntahtoa ja kunnianhimoa osoittaa kykynsä. Järjestäjämaa Uruguayn otteluissa on ollut läpi kisojen upea tunnelma, joten tiedossa on hieno jalkapalloilta. Joukkue antaa pelille kaikkensa. Haluamme päättää kisat hyvään suoritukseen ja sitä kautta tulokseen.

Valmentaja vihjaa Suomen kokoonpanoon tulevan joitain muutoksia, mutta ”mitään ei aiota räjäyttää uusiksi”. Ottelu pelataan Maldonadossa yli 30 asteen lämpötilassa, ja Uruguay aiotaan riisua vahvuuksistaan.

– Me tahdomme määrätä pelitemmon. Molemmilla joukkueilla on kaksi kovaa peliä alla, mutta me olemme palautuneet hyvin.

– Heidän pyrkimyksensä nopeisiin hyökkäyksiin pitää estää. Kun Uruguay riistää pallon, se lyö sitä nopeille hyökkääjilleen ja vasemmalle laitapelaajalleen. Uruguay pyrkii hyökkäämään mahdollisimman nopeasti kahdesta neljään pelaajalla.

– Meidän tulee onnistua niissä hetkissä, kun menetämme pallon. Reagointimme pitää olla aggressiivista ja nopeaa.

Ottelu alkaa kello 22.00. Yle näyttää pelin suorana, tällä kertaa alusta lähtien myös television puolella.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!