Perparim Hetemajn edustaman Chievon syyskausi on ollut sanalla sanottuna umpisurkea. Veronalaisjoukkue pelasi sunnuntaina Serie A -kauden 11. ottelunsa, ja uskokaa tai älkää, niin joukkue on sarjataulukossa jumbona edelleen miinuspisteillä.

Chievo aloitti kautensa sarjapisteistä -3 Italian jalkapalloliiton langettaman rangaistuksen vuoksi. 11 ottelussaan se on kyennyt saamaan vain kaksi tasapelipistettä, joten saldona on nyt -1.

Pakkaslukemat pitävät Chievon itsestäänselvästi sarjan jumbona. Sijalla 19 majaileva Frosinone on sitä seitsemän pistettä edellä, ja viimeisellä säilyjän paikalla 17:na oleva Bologna kymmenen pisteen päässä.

Sunnuntain ottelussa Chievo hävisi Sassuololle maalein 0-2. Ensimmäisen maalin teki ensimmäisen puoliajan viime minuuteilla Federico Di Francesco, AS Roman valmentajan Eusebio Di Francescon poika. Illan toinen, lisäajalla syntynyt maali on kuitenkin herättänyt huomattavasti suurempaa huomiota sosiaalisessa mediassa, sillä Chievon oma maali oli suorastaan surkuhupaisa.

Chievon maalivahti Stefano Sorrentino torjui hienosti Sassuolon maalintekoyrityksen. Sitten Italian entinen maajoukkuemies Emanuele Giaccherini yritti palauttaa pallon rintalihaksellaan Sorrentinolle, mutta maalivahdin maatessa jokseenkin pökerryksissä maassa, pallo lipui hitaasti yli maalilinjan. Maalin voi katsoa myös tästä linkistä.

Tappio oli Chievolle seitsemäs perättäinen. Viimeisessä kolmessa pelissä joukkuetta on valmentanut Italian entinen valmentaja Giampiero Ventura, joka oli tappiosta huolimatta kommenteissaan positiivinen.

– Aluksi haluan sanoa, että olen tyytyväinen, Ventura sanoi lehdistötilaisuudessa Football-Italian mukaan.

– Ymmärrän, että vaikutan ehkä dementoituneelta sanoessani niin kolmen perättäisen tappion jälkeen, mutta minun täytyy katsoa tulosten taakse ja arvioida peliesityksiä. Peliesityksiin olen tyytyväinen.

[readmore from=Chievo]

– Emme olleet koskaan kunnolla Sassuolon paineen alla, ja heidän avausmaalinsa oli vähän onnekas. Toisella puoliajalla nostimme intensiteettiä ja olimme ainakin 70 minuuttia rinta rinnan Sassuolon kanssa. Ja se on joukkue, joka teki isoja satsauksia kesällä.

– Jos säilytämme sarjapaikkamme tällä nuorella ryhmällä, on se hyvä merkki Chievon tulevaisuuden kannalta. Jos meidän pitää hävitä lisää pelejä päästäksemme joukkueen kanssa halutulle tasolle, niin olkoon sitten niin. Tämä on polkumme, ja meidän täytyy jatkaa sillä, Ventura muotoili.

Perparim Hetemaj istui koko ottelun Chievon vaihtopenkillä.