Skandaali muhii Nations Leaguessa – tuomari lupasi Ruotsille kaksi rankkaria

© Kuva: Getty Images

Nations Leaguen lauantaisen ottelun Turkki-Ruotsi ympärille on syntynyt iso kohu. AS:n mukaan Turkki saattaa vaatia jopa tuloksen mitätöimistä, sillä Ruotsin lehdistössä on noussut esille epäilyttävä yksityiskohta tuomarin toiminnasta.

Ruotsi voitti ottelun 1-0 Andreas Granqvistin rankkarimaalilla. Voittonsa myötä se pudotti Turkin B-liigasta C-liigaan ja nousi itse kuilun partaalta taistelemaan jopa lohkovoitosta. Hyökkääjä Marcus Bergin lausunto asetti kuitenkin tuomarin riippumattomuuden epäilyksen alaiseksi.

Berg kertoi haastattelussa jutelleensa romanialaistuomari István Kovácsin kanssa tauolla. Berg protestoi, koska hänen mielestään Ruotsi olisi ansainnut ensimmäisellä puoliajalla rankkarin. Kovács vastasi lupaamalla toisella jaksolla näitä kaksi. 71. minuutilla pallo vietiinkin pilkulle. Rikottu pelaaja oli juuri Berg.

– Juttelin tuomarin kanssa puoliajalla. Hän sanoi minulle: ”Jos se oli rankkari, niin saat toisella puoliajalla kaksi”, Berg kertoi Aftonbladetin mukaan.

– Minulle se oli päivänselvä pilkku. Puolustaja veti minut maihin, sillä muuten olisin päässyt puskemaan.

Sitä Berg ei myönnä, että hänen rupattelunsa oikeudenjakajan kanssa olisi johtanut ratkaisevan rankkarin antamiseen.

– En tiedä. Muidenkin mielestä se oli selvä pilkku. Saimme yhden kahdesta, mutta ehkä olisimme voineet saada kaksikin.

AS:n kertoman mukaan Berg oli lausunnoissaan vielä perusteellisempi.

– Istuin tuomarin kanssa pukukopissa ja selvitin hänelle näkökantani. Hän lupasi minulle näin: ”Katson videon tilanteesta ja jos huomaan, että tein virheen siinä tilanteessa, missä väität, annan sinulle kaksi rankkaria toisella jaksolla”, Bergin kerrotaan sanoneen.