Kuopion Palloseuran talviharjoittelu vaikeutuu huomattavasti, kertoo Savon Sanomat.

Kaupunki lupasi seuroille keväällä, että jo pahasti kulunut Kuopio-hallin tekonurmi uusitaan tulevaksi talveksi. Kaupungin tilakeskus aloitti kuitenkin tekonurmen kilpailutuksen vasta elokuussa. Kun alustalla on viiden kuukauden toimitusaika, niin uusi pinta Kuopio-halliin saadaan vasta maalis–huhtikuussa, kun KuPS harjoittelee jo ulkona.

Töppäyksen seuraukset eivät kosketa ainoastaan KuPS:n Veikkausliiga-joukkuetta. Vanha tekonurmi oli tarkoitus siirtää Suomen viimeiseen hiekkapohjaiseen kuplahalliin Keskuskentälle junioreiden iloksi.

– Maaliskuussa meille luvattiin palaverissa uusi matto. Vielä syksyllä sanottiin, että se tulee joulumarkkinoihin mennessä, KuPS IV:n puuhamies Seppo Kurikka ja KuPS ry:n toiminnanjohtaja Jari Koistinen hämmästelevät Savon Sanomille.

– Olemme pettyneitä siihen, ettei meitä pidetty ajan tasalla. Lippumäen kuplan valmistuminenkin on siirtynyt jo kahdesti vuodella. Jalkapalloilijoiden käytössä on talvella vain hiekkahalli ja kahden kolmasosan kenttä Kuopio-hallissa.

Kuopion Tilakeskuksen toimitilajohtaja Hannu Väänänen myöntää virheen tapahtuneen kaupungin päässä.

– Uusi alusta ei ehdi Kuopio-halliin ennen kevättä. Se on fakta. Kilpailutus aloitettiin vasta elokuussa ja liikkeelle olisi pitänyt lähteä keväällä. Pitkä toimitusaika yllätti meidät, enkä tiedä miksi kilpailutus viivästyi, Väänänen sanoo.

KuPS:n liigajoukkue palaa harjoituksiin marraskuun 13. päivänä, jolloin Savon Sanomat Areenan kenttä on vielä käytössä. Talven harjoitusohjelma mutkistuu Kuopio-hallin alustan ongelman takia.

– Pidämme joulukuun kokonaan taukoa yhteisharjoituksista tämän takia ja yritämme minimoida olosuhdeongelman vaikutukset, kertoo KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara

KuPS lähtee todennäköisesti hakemaan olosuhteita ulkomailta viime talven tapaan Turkin- ja vaihtoehtoisesti Espanjan-leiriltä.

Suomen cupissa KuPS on kotikentällä tulessa kolmesti tammi–helmikuun aikana. Aivan varmaa ei ole, täyttääkö Kuopio-hallin alusta Palloliiton asettamat ehdot.

– Pakko meidän jossain on treenata tammi- ja helmikuussakin. Mitään ratkaisua minulla ei asiaan ole – meidän pitää vain harjoitella mahdollisimman vähän Kuopio-hallissa, Honkavaara sanoo.