Suomen U17-tyttöjen matka MM-turnaukseen alkoi – ”Kaikki ovat täydessä tikissä”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue aloitti keskiviikkona matkansa Uruguayhin, jossa se osallistuu ikäluokan MM-lopputurnaukseen.

Marko Salorannan valmentama joukkue treenasi vielä keskiviikkona Vantaalla ja suuntasi sieltä lentokentälle.

Minihelmarit pääsivät MM-kisoihin sijoittumalla kevään EM-lopputurnauksessa kolmanneksi.

PK-35 Vantaan Emma Immonen kertoi tiistaina lehdistötilaisuudessa, että valmistautuminen MM-huipennukseen on sujunut hyvin.

– Joukkueemme WhatsApp-ryhmäämme tulee viestejä vähän väliä. Valmistautumisemme on mennyt hyvin. Sarjat on saatu päätökseen ja olemme treenanneet fiksusti ennen kisoja. Olemme varmasti valmiita pelaamaan.

Suomi voitti lokakuussa kisojen kenraalimaaottelussaan EM-hopeamitalisti Saksan 3-2-lukemin vieraskentällä.

– Saksan matka oli meille todella hyvää valmistautumista. Olemme tehneet kaikkemme, että olemme valmiita Uruguayhin, PK-35:n Alisa Hokkanen kertoi.

– On ollut tietysti jokaisen omalla vastuulla, että henkilökohtainen valmistautuminen menee täydellisesti. Olemme saaneet paljon ohjeita. Uskon, että kaikilla on selkeä punainen lanka, mitä on noudatettu. Kaikki ovat täydessä tikissä, HJK:n Annika Huhta kommentoi.

Suomi avaa kisat 13.11. Uutta-Seelantia vastaan. Ghana kohdataan 16.11. ja emäntämaa Uruguay 20.11. Yle näyttää Suomen ottelut sekä 1.12. pelattavan finaalin suorina lähetyksinä.

Lähde: Palloliitto