Etelä-Amerikan seuramestaruuskilpailu Copa Libertadoresin ratkaisevaksi näyttämöksi on vahvistunut Madridin Santiago Bernabéu, ja ajankohdaksi sunnuntai, 9. joulukuuta.

Turnauksen finaalin toista osaa jouduttiin viime viikonloppuna siirtämään kahdesti väkivaltaisuuksien johdosta. Kaaoksen määrä tuskin yllätti monia maanosan jalkapalloa seuraavia; kyseessä on Superclásico, eli vastakkain Argentiinan pääkaupungin, Buenos Airesin veriviholliset Boca ja River.

Kilpailun järjestävä CONMEBOL, eli Etelä-Amerikan jalkapalloliitto kokoontui eilen päättämään joko finaalin toisen osan uudesta pelipaikasta, tai sen perumisesta kokonaan. Lopulta areenaksi valikoitui Real Madridin kotistadion.

Madridissa asuu yli 60 000 argentiinalaista, joista monille uusi pelipaikka varmasti kelpaa. Finaalin ratkaisuareenan selviäminen tarkoittaa samalla, että samassa kaupungissa järjestetään molemmat suuret, seurajoukkueiden maanosaturnausten loppuottelut. Atlético Madridin uudenkarhea Wanda Metropolitano kun toimii ensi kevään Mestarien liigan loppuottelunäyttämönä.

Johtuen aiemmista tapahtumista, ja finaalin suuresta huomioarvosta, nyt päätetyn ottelun sijainti vaati myös Espanjan hallituksen hyväksynnän. Tämäkin saatiin eilisiltana, joten kaikki vaikuttaa viimein valmiilta.

Lähde: AS