Veikkausliigan maalikuninkuuden kaudella 2016 voittanut Roope Riski iski lauantaina ensimmäisen osumansa Kreikan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Kissamikosia edustava Riski, 27, pamautti joukkueensa ensimmäisen maalin 2-0-voitossa Irodotosia vastaan.

Entinen SJK- ja TPS-hyökkääjä pelaa Kissamikosissa lainalla itävaltalaisesta St. Pöltenistä. Riski teki ensimmäisen maalinsa Kissamikosille heti debyyttiottelussaan, Kreikan cupin kolmannella kierroksella Ermionidasia vastaan syyskuun puolivälissä.

Kreikan toiseksi korkeimman sarjatason kausi pääsi alkamaan vasta monta viikkoa myöhässä. Sarja on alkanut useana vuonna myöhässä taloudellisista syistä johtuen. Tuorein viivästys johtui tiettävästi tv-oikeuksiin liittyvästä kiistasta.

Sarja saatiin lopulta käyntiin lokakuun loppupuolella, mutta Riskiltä jäi Transfermarkt-sivuston mukaan Kissamikosin neljä ensimmäistä sarjapeliä väliin loukkaantumisen takia. Hän on nyt kaiken kaikkiaan pelannut Kissamikosissa neljä ottelua tehden niissä yhteensä kaksi maalia.