Teemu Kankkunen jatkaa HIFK Fotbollin valmennustiimissä myös kaudella 2019.

Kuluneella kaudella HIFK:n Ykkösen voittajaksi valmentanut Kankkunen solmi 1+1-vuotisen valmentajasopimuksen HIFK:n kanssa.

Kankkunen on hakenut Palloliiton korkeimpaan koulutukseen ja tulevan kauden aikana tarkoituksena on myös suorittaa UEFA Pro -tutkinto. Veikkausliigan lisenssiehdot edellyttävät, että valmennusryhmässä on mukana pro-lisenssin omaava valmentaja.

IFK Mariehamnin päävalmentaja Peter Lundberg nostettiin tehtäväänsä kaudeksi 2016. Hänen aisaparikseen nimitettiin Kari Virtanen, jolta löytyi pro-lisenssi. Lundberg aloitti UEFA Pro -kurssin joulukuussa 2016.

Toimistolla yhteistyön jatkaminen Kankkusen kanssa otettiin tyytyväisinä vastaan.

– ”Tema” on tehnyt meillä loistavaa työtä usemman kauden ajan, ja halusimme ehdottomasti hänen jatkavan. Tämä on IFK:lle loistava juttu, kommentoi HIFK Fotbollin hallituksen puheenjohtaja Christoffer Perret seuran sivuilla.

Seuran toiminnassa ovat viime aikoina puhaltaneet positiiviset muutoksen tuulet, mutta tutun valmentajan jatkaminen otettiin myös pitkäjänteisyyden kannalta ilolla vastaan.

– Valmentajan tärkein tehtävä edustustasolla on tehdä tulosta, Tema onnistui tässä viime kaudella loistavasti. Lisäksi halusimme tietenkin varmistaa, että edustusjoukkueen taustojen osalta säilyi jatkuvuus, joten olemme erittäin tyytyväisiä sopimuksesta, sanoi urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström.

Kankkunen oli myös erittäin tyytyväinen nopeasti syntyneeseen sopimukseen.

– Olen tyytyväinen, koska pystyn jatkamaan jalkapallon parissa 100% ja sain seuralta mahdollisuuden kouluttaa itseäni valmentajana sekä tietenkin hienosta mahdollisuudesta jatkaa IFK:n kanssa Veikkausliigassa.

Muokattu 2.11.2018: Lisätty maininta Veikkausliigan lisenssiehdoista ja IFK Mariehamnin Lundberg-Virtanen -kaksikosta.