KPV palasi viikonloppuna pääsarjakartalle 28 vuoden tauon jälkeen, kun se nousi TPS:ää vastaan pelatun karsinnan kautta vierasmaalisäännön turvin Veikkausliigaan. Kokkolan kenttäolosuhteet ovat kuitenkin herättäneet jalkapalloyhteisössä suurta huolta ja porua, sillä otteluparin avausosa pelattiin suorastaan surkeissa olosuhteissa.

Kokkolan keskuskentällä on nykyoloissa useita puutteita. Kenttä ei ole lämmitetty, valaistusta ei ole, eikä katettujen paikkojen kapasiteetti ole riittävä. Toimiin on ryhdyttävä pikaisesti, jotta liigalisenssi ensi kaudelle heltiää. Pitkällä aikavälillä parannuksia aiotaan tehdä enemmänkin.

Yle Kokkola kertoi maanantaiaamuna lisätietoja Kokkolassa tehtävistä suunnitelmista (koko juttu löytyy täältä).

Suurin kiire on katettujen katsomopaikkojen suhteen. Niitä vaaditaan liigassa pelaamiseen vähintään 1 500, kun tällä hetkellä Kokkolan keskuskentällä on tarjota katettuja istuimia vain noin 700. Kaupunki suunnitteleekin 800 hengen katetun katsomon vuokraamista jo ennen kauden 2019 pelien alkamista.

Iso kysymysmerkki häilyy kentän valaistuksen yllä. Liigakarsinnan avausosa jouduttiin aloittamaan Kokkolassa keskiviikkona jo kello 14, sillä kentältä ei löydy valoja. Valot aiotaan kuitenkin Ylen mukaan kentälle hommata vasta vuonna 2020. Kehitysjohtaja Jonne Sandbergin mukaan lämmitys ei sen sijaan ole pakollinen investointi.

– Olennaista on, että kentällä pitää pystyä pelaamaan huhti- ja lokakuussa, Sandberg sanoo.

[readmore from=KPV]

Päätöksiä keskuskentän parannustöistä saatetaan tehdä jo maanantai-iltana Kokkolan kaupunginhallituksen kokouksessa. Kaupunginhallitus aikoo esittää valtuustolle noin 900 000 euron investointia keskuskenttään. Tästä ensi vuoden talousarvioon varattaisiin 700 000 euroa.

Vaihtoehtona pohdittiin myös liigakelpoisten olosuhteiden rakentamista Santahaan tekonurmen ympärille, mutta se tulisi keskuskenttään verrattuna kaksin verroin kalliimmaksi.

Lähivuosina Kokkolan keskuspuistoon aiotaan rakentaa urheilukeskus, johon tulisi muun muassa jalkapallostadion.