Ajax laittoi suurmurskajaiset pystyyn, kahdelle hattutemppu – seuraennätykseen kuitenkin vielä reilusti matkaa

© Kuva: Getty Images

Hollannin pääsarja Eredivisien mestaruustaisto vaikuttaisi tälläkin kaudella olevan kahden joukkueen kauppa.

PSV Eindhoven ja Ajax painivat täysin omassa sarjassaan, ja amsterdamilainen Ajax antoi siitä sunnuntaina hyvän esimerkin.

Ajax voitti sarjajumbo De Graafschapin murskalukemin 8-0. Ottelu oli jo tauolle mentäessä tilanteessa 3-0, mutta pahempaa oli vielä luvassa. Sekä marokkolaistaituri Hakim Ziyech että puolustuksen monitoimimies Daley Blind onnistuivat iskemään hattutempun Ajaxille.

Sarjanousija Graafschap päästi sunnuntaina lähes 20 prosenttia kaikista tällä kaudella päästämistään maaleista Eredivisiessä.

Joukkueiden tasoeroa kuvaa myös se, että Ajax ja sarjakärki PSV ovat kummatkin päästäneet kuluvalla kaudella vain seitsemän osumaa Hollannin pääsarjassa.

PSV ja Ajax ovat kummatkin tehneet 57 maalia tämän kauden Eredivisiessä. PSV on Ajaxia kaksi pistettä edellä. Kolmantena majaileva Feyenoord on PSV:stä kymmenen pisteen päässä ja neljättä sijaa miehittävä Utrecht on sarjakärjestä 17 pisteen päässä.

Ajaxin 8-0-voitto oli vakuuttava, mutta yhdessä ottelussa tehtyjen maalien seuraennätystä sillä ei vielä uhata. Amsterdamilaisten historiaan mahtuu monia paljon isompia voittoja. Ajaxin kaikkien aikojen isoin voitti tuli 19. syyskuuta 1984, jolloin se voitti UEFA Cupin ensimmäisellä kierroksella luxemburgilaisen Red Boys Differdangen 14-0. Yhdeksän maalin voittojakin Ajax on saavuttanut peräti yhdeksän kappaletta.