Ari Lahdelta Huuhkaja-faneille helpottava tieto: ”Saimme Dublinista hyviä uutisia”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi sai muiden Euroopan maiden tavoin tietää sunnuntaina, mitä maita se kohtaa ensi vuonna pelattavissa karsinnoissa jalkapallon vuoden 2020 EM-kisoihin. Huuhkajat arvottiin kuuden maan lohkoon, joten kotiotteluita pelataan ensi vuonna Suomen kamaralla kaikkiaan viisi.

Palloliitto järjesti tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi Huuhkajien tulevaisuuden kuvioista. Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi, että kotipelien paikkakunnista päätetään tammikuussa.

Suurena huolenaiheena on kuitenkin ollut se, että Suomen viidestä kotipelistä kolme oli aseteltu alkamaan kello 21.45. Myöhäinen ajankohta tekee lapsiperheiden otteluun menosta haasteellista, ja vieraspaikkakuntalaisille myös hyvin vaikeaa, sillä joukkoliikennettä ei puolenyön aikoihin enää juurikaan ole.

Asia oli paljon tapetilla Nations Leaguen aikana, mutta Ari Lahti kertoi tiistaina ilahduttavan tiedot. Hänen mukaansa alkamisajat voivat vielä muuttua klo 19:een.

– Me saimme Dublinista UEFA:n puolelta hyviä uutisia. Saimme sellaisen myönnytyksen UEFA:lta, että voimme neuvotella eurokarsinnoissa aikaisemmasta aloitusajasta, Lahti kertoo.

Muutoksen edellytyksenä on, että myös ottelun vastustajoukkue sekä televisiointioikeuksista vastaava taho suostuvat aikaisempaan aloittamiseen. Lahti sanoo uskovansa, että ainakin osa kello 21.45 alkavista peleistä voisi alkaa jo kello 19.