Barcelonan pelaaja sai käskyn: Adidaksen kengät jalkaan tai sakkoja maksamaan

© Kuva: Getty Images

Barcelonan keskikenttäpelaaja Rafinha on määrätty käyttämään jälleen Adidaksen nappulakenkiä, ellei hän halua maksaa sakkoa, joka saattaa nousta miljoonaan euroon, kertoo Reuters.

Rafinha, 25, luuli, että hänen ja saksalaisen urheiluvaatemerkin välinen sponsorisopimus päättyi viime kesänä ja hän rupesi pelaamaan kokomustilla Mizunon kengillä. Adidas haastoi hänet oikeuteen. Urheilujätillä oli yksipuolinen oikeus jatkaa pelaajan sponsorisopimusta viidellä vuodella edellisen diilin päätyttyä kesäkuussa.

Adidas on maksanut Rafinhalle heidän kenkien ja vaatteidensa käyttämisestä vuodesta 2011 lähtien. Pelaajan agentti kertoi aiemmin joulukuussa oikeudessa, että Rafinha halusi ulos sopimuksestaan, koska Adidas ei tarjonnut hänelle tarpeeksi tukea, kun hän kärsi vakavista loukkaantumisista vuosina 2015 ja 2017.

Rafinhan asianajajien mukaan Adidas oli piilottanut yksipuolisen jatko-option sopimukseen. Heidän mielestään pelaajalle olisi pitänyt tehdä selväksi, että optio voisi lisätä viisi vuotta sopimukseen.

– Hän tietää, miten sponsorisopimukset toimivat, vaikka hän ei olekaan lain asiantuntija, sanoi tuomari oikeudessa Reutersin mukaan.

Käräjäoikeus Amsterdamissa, jossa alkuperäinen sponsorisopimus allekirjoitettiin, määräsi Rafinhan maksamaan 10 000 euroa jokaiselta päivältä, kun hän ei suostu kunnioittamaan sopimustaan. Summa voi korkeimmillaan nousta miljoonaan euroon.

Rafinha määrättiin myös maksamaan oikeudenkäynnin kulut, mutta hänelle olisi voinut käydä huonomminkin, sillä Adidas vaati 100 000 euroa jokaiselta sopimusrikkomuksen päivältä heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Oikeuden päätös oli jälleen yksi kova takaisku Rafinhalle, jonka kausi päättyi jo marraskuussa polvivammaan. Loukkaantuminen ei kuitenkaan vaikuta hänen ja Adidaksen väliseen tilanteeseen, sillä oikeuden mukaan Rafinha on lupautunut mainostamaan Adidasta kentän ulkopuolella ja sosiaalisessa mediassa.