Belgian cupin loppuottelussa tullaan varmuudella näkemään tällä kaudella yksi joukkue maan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta.

Neljän parhaan joukossa ovat pääsarjassa pelaavat KV Oostende ja Gent sekä toista sarjatasoa edustavat KV Mechelen ja Royale Union Saint-Gilloise.

Oostende päihitti puolivälierissä KAS Eupenin 1-0 ja Gent kaatoi Sint-Truidensen 3-1. Kummatkin alasarjalaiset kiusasivat puolivälierissä isompiaan. Mechelen marssi jatkoon 3-0-voitolla Kortrijkista, joka on pääsarjassa kymmenennellä sijalla. Saint-Gilloise teki kenties vielä kovemman tempun, sillä se kaatoi Belgian liigan kärkijoukkue Genkin.

KV Mechelen

@kvmechelen
En hup, we bekeren verder! Lees hier alles over de glansprestatie van @kvmechelen #KVMKVK #CrokyCup 💛❤️kvmechelen.be/nieuws/2018-20…

Saint-Gilloise ja Genk olivat vielä varsinaisen peliajan ja jatko-ottelun päätteeksi 2-2-tasalukemissa, joten voittaja oli selvitettävä rangaistuspotkukilpailussa. Saint-Gilloise teki neljä maalia ja Genk jäi kolmeen. Suomalaispuolustaja Jere Uronen ei ollut ottelussa Genkin kokoonpanossa.

Royale Union Saint-Gilloise

@UnionStGilloise
🙌🏻 Plus de 6.200 personnes et une ambiance des très grands soirs !
Vous êtes fabuleux !!

📸 Belga

Kilpailun finaaliin pääsee joka tapauksessa joko KV Mechelen tai Royale Union Saint-Gilloise, sillä joukkueet kohtaavat toisensa välierissä. Kaksiosaiset semifinaalit pelataan tammikuun 22.-24. ja 29.-31. päivinä.

Loppuottelu pelataan 1. toukokuuta, ja siinä on kunnian lisäksi jaossa myös paikka ensi kauden Eurooppa-liigaan.

Gent on jäljellä olevista joukkueista menestyksekkäin kilpailun historiassa. Se on voittanut kolme kertaa Belgian cupin mestaruuden, joista viimeisin tuli kaudella 2009-10, ja kaudella 2007-08 se sijoittui toiseksi. Saint-Gilloise on joukkueista toiseksi menestynein. Sen kaksi mestaruutta tulivat peräjälkeen kausilla 1912-13 ja 1913-14. KV Mechelen on viimeksi voittanut Belgian cupin kaudella 1986–87 ja KV Oostende on parhaimmillaan yltänyt turnauksessa toisella sijalle, kaudella 2016-17.