Cristiano Ronaldon epäiltyä veropetosta on tutkittu jo pidemmän aikaa, mutta nyt prosessi lähestyy päätöstään. Portugalilainen maksoi jo elokuussa 13,4 miljoonaa euroa jälkiveroa Espanjan veroviranomaisille, ja 14. tammikuuta on edessä tuomionluku.

Ronaldon syytetään pimittäneen veroja kaikkiaan 14,7 miljoonan euron edestä. AS:n mukaan Juventukseen kesällä siirtyneen pelaajan uskotaan tunnustavan syyllisyytensä neljään verorikokseen Real Madridin vuosiensa aikana. Ronaldon odotetaan saavan tunnustuksensa myötä kahden vuoden vankeusrangaistuksen, jonka hän kärsisi ehdollisena.

Cristiano Ronaldon asianajaja José Antonio Choclán ehdottaa kahden vuoden vankeusrangaistuksen korvaamista 375 000 euron sakolla. Tuomioistuin ei kuitenkaan ole toistaiseksi ollut tälle ehdotukselle myötämielinen.

Cristiano Ronaldon tahto on esiintyä oikeuden edessä videopuhelun välityksellä. Samoin oman vero-oikeudenkäyntinsä hoiti aiemmin tällä viikolla toinen Real Madridin entinen portugalilainen Fabio Coentrao, jonka asianajajana Choclán niin ikään toimii.