Haka hankki nuoren puolustajan TPS:stä – ”Halusin uusia haasteita”

© Kuva: Juha Tamminen
Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!

Puolustaja Niklas Friberg on solminut Ykkösessä pelaavan FC Hakan kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen.

Friberg, 22, siirtyy Valkeakoskelle Turun Palloseurasta, jossa hän vietti edelliset 4,5 vuotta. Alkujaan hän on Salon Palloilijoiden kasvatti.

– Neljä ja puoli vuotta Turussa oli hyvää aikaa, mutta halusin uusia haasteita uralleni. Hakan kanssa saimme sopimuksen nopeasti maaliin, viime torstaina FC Lahti -pelissä ensimmäisen ottelunsa Hakan paidassa pelannut Friberg kertoo seuran sivuilla.

Friberg on pelannut urallaan 33 Veikkausliigan ottelua ja 29 poikien maaottelua. Viime kausi TPS:n kanssa Veikkausliigassa päättyi pettymykseen, kun kutsu kävi karsintojen kautta sarjaporrasta alemmas.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset jäivät viime kesästä. Kausi alkoi osaltani hyvin, mutta loppua kohden vastuu väheni. Myös joukkueen osalta tuli pettymys, kun lopulta putosimme, Friberg toteaa.

– Koen, että pystyn auttamaan Hakaa monipuolisuudellani. Kaikki pelipaikat puolustuksessa käyvät, mutta ehkäpä se topparin tontti on mieluisin.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio on Fribergin sopimukseen erittäin tyytyväinen.

– Hän omaa jo kokemusta Veikkausliigasta ja on käyttökelpoinen monelle puolustuksen paikalle. Nopea ja kimmoisa pelaaja, joka omaa hyvän pelikäsityksen.

FC Haka on tehnyt myös vuoden mittaisen jatkosopimuksen hyökkääjä Antto Hilskan kanssa. Hilska, 25, on pelannut Hakassa loppukesästä 2017 lähtien.

Championship avaa vetosunnuntain! Nappaa talletusbonus tai riskitön veto!
Edellinen artikkeliHIFK värväsi hyökkääjälupauksen – viime kaudella ensimmäiset näytöt Veikkausliigassa
Seuraava artikkeliEFL Cup: Pelikohde Carabao Cupista – Leicester taas haastajan roolissa