Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Joel Pohjanpalo on ollut koko syyskauden ”telakalla” jalkavamman ja pitkän kuntoutusjakson vuoksi, mutta on tiettävästi palailemassa harjoituksiin joulukuussa. Jos optimistimmat arviot pitävät kutinsa, voi Pohjanpalo palailla pelihommiin tammikuussa.

Pohjanpalon siirtymistä lainalle ei liene pois suljettu, mutta vailla parempaa tietoa hän on edelleen Bayer Leverkusenin hyökkääjä. Helpolla Pohjanpalo ei kuitenkaan pelipaikkaa Leverkusenin kärjestä itselleen raivaa, sillä joukkueella on riveissään jo 26-vuotiaat Kevin Volland, Lucas Alario ja Isaac Kiese Thelin.

Kaiken lisäksi kilpailutilanne saattaa tammikuussa kiristyä entisestäänkin, sillä ranskalaisen RMC Sportin mukaan Bayer Leverkusen on yksi hyökkääjä Timothy Weahista kiinnostuneista joukkueista. Weahin isä, Liberian nykyinen presidentti George Weah voitti Ballon d’Orin vuonna 1995 – Jari Litmasen sijoituttua äänestyksessä kolmanneksi.

18-vuotias Timothy Weah debytoi Paris Saint-Germainin edustusjoukkueessa viime keväänä ja pääsi pelaamaan elokuussa kolme kertaa PSG:n kilpailullisissa otteluissa. Näissä kolmessa pelissä – ja vain 143 minuutissa – syntyi kaksi maalia, mutta siitä huolimatta Weahia ei ole tämän jälkeen enää PSG:n kokoonpanossa nähty.

– Olen valmis lähtemään tammikuussa lainalle, tarjoamaan kykyni toisen joukkueen palvelukseen ja katsomaan, mitä saan aikaiseksi kauden toisella puolikkaalla, Weah totesi jo lokakuun alussa RMC Sportin mukaan.

Leverkusen ei kuitenkaan ole ainoa saksalaisseura, joka on 8 A-maaottelua USA:n paidassa pelanneesta Weahista kiinnostunut. Nuorukaista tavoittelee myö VfB Stuttgart. Molemmat seurat ovat tiettävästi jo avanneet neuvotteluyhteyden PSG-johdon kanssa. Myös Ranskan pääsarjaseurojen Amiensin ja Strasbourgin uskotaan havittelevan Weahia lainalle.