IL: Yllätyssiirto Bosniaan – Veikkausliiga menettää lupaavan suomalaisvahdin

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!

Pitkänhuiskea Samu Volotinen pelasi viime kaudella VPS:ssä 20 veikkausliigaottelua, mutta karistaa seuraavaksi Suomen pölyt jaloistaan. Iltalehti kertoo, että 20-vuotias ja 193-senttinen maalivahti jatkaa uraansa eksoottisissa ympyröissä, Bosnia-Hertsegovinan pääsarjan NK Celik Zenicassa (koko IL:n juttu luettavissa täältä).

– Tuli joulukuun aikana puhelu eräältä scoutilta, joka esitteli, että on tämmöinen vaihtoehto. Aika nopeasti viikon aikana laitettiin asioita eteenpäin, ja tämä näyttää tällä hetkellä hyvältä paketilta. Siihen kannattaa tarttua, Volotinen kertoo Iltalehdelle siirtonsa taustoista.

Celik Zenica voitti 90-luvulla kolmella kaudella peräkkäin Bosnia ja Hertsegovinan mestaruuden, mutta sittemmin menestys on ollut vaatimattomampaa. Tällä kaudella joukkue on syyskauden jälkeen 12 joukkueen sarjassa yhdeksäntenä.

Celik Zenica on muun muassa Serbian pitkäaikaisen maajoukkuepelaajan ja nykyisen päävalmentajan Mladen Krstajicin kasvattajaseura.

Volotisen sopimus seuran kanssa on puolitoistavuotinen, ja hän matkustaa Zenicaan ensi viikolla. Sarja jatkuu helmikuun loppupuolella.

– Seura haluaa ottaa minusta kasvatettavan maalivahdin. Heillä on mielenkiintoa viedä minua eteenpäin maalivahtina, Volotinen uskoo.

Volotinen debytoi Veikkausliigassa 18-vuotiaana PK-35 Vantaassa. Vaasassa hän vietti kaksi edellistä kautta. Kaikkiaan nuorukaisella on vyöllään 31 veikkausliigaottelua.

Transfermarktin pelaajalistauksen mukaan Celik Zenicassa on Volotisen lisäksi vain kaksi pelaajaa, jotka eivät ole kotoisin entisen Jugoslavian alueelta. Näiden kahden kotimaa on Senegal.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HIFK - SJK overilla!