Skotlantilaisseura Greenock Mortonin 15-vuotias kannattaja Martin Witherow joutui yllättäen hankalaan tilanteeseen, kun hän matkasi lempijoukkueensa perässä vierasotteluun.

Huuhkajien entisen hyökkääjän Jonatan Johanssonin valmentama Morton voitti 27. marraskuuta Skotlannin cupissa Peterheadin vieraissa 3-0.

Witherow oli yksi 50 vieraskannattajasta, jotka olivat matkustaneet reilun 320 kilometrin päähän kannustamaan suosikkiseuraansa. Ottelun päätyttyä Witherow’n viiden hengen seurueen auto ei suostunut käynnistymään, ja korjausfirma soitti paikalle taksin. Kyytiin mahtui kuitenkin kuskin lisäksi vain neljä ihmistä, joten Witherow jäi ilman paikkaa. Kello oli noin 23.00.

Hänen onneksi Mortonin joukkueen bussi oli yhä paikalla, ja seuran puheenjohtaja Crawford Rae kehotti nuorukaista hyppäämään kyytiin.

Hetken neuvottomuus vaihtui kaikkien aikojen matkaseuraan. Witherow pääsi juttelemaan voitokkaasta ottelusta pelaajien, Jonatan Johanssonin ja Mortonin taustajoukkojen kanssa.

– Se tuli täysin puskista. Tuntui kuin olisin ollut itsekin pelaaja. Se todella oli kerran elämässä -kokemus, hehkutti Witherow Daily Recordin mukaan.

Morton-pomo Rae vei bussimatkan päätteeksi Witherow’n kotiin. Huojentunut äiti Anne sai poikansa kotiin kello 3.15 yöllä.

– Martin tuli takaisin täpinöissään. Hän on ollut yhtä hymyä siitä lähtien. Se oli heiltä todella kiltti teko, ja me arvostamme sitä suuresti, kertoi Anne.

– Tämä todellakin nosti Mortonin yhteisössä uudelle tasolle.