Thierry Henry ei aloittanut päävalmentajauraansa mitenkään helpoimmassa mahdollisessa paikassa. 41-vuotias hyökkääjälegenda otti lokakuussa kontolleen rajusti muuttuneen ja pahasti alisuorittaneen AS Monacon, joka on rimpuillut kärkitaistelun sijaan Ligue 1:n putoamiskamppailussa.

Tiistaina Henryn pelaajaurallaankin edustama Monaco kohtaa Mestarien liigassa itselleen merkityksettömässä kamppailussa Borussia Dortmundin. Vaikka Monaco pääseekin otteluun paineitta, piti Henry pelkällä karismallaan huolen siitä, että kuria ja käytöstapoja voi opettaa rennommankin ottelun lehdistötilaisuudessa.

Henryn seurana lehdistötilaisuudessa oli Monacon 17-vuotias puolustaja Benoît Badiashile. Kun tilaisuus oli ohi, Badiashile nousi, ei asetellut tuoliaan paikoilleen, vaan käveli kohti ovea jättäen istuimensa Henryn tien tukkeeksi.

Valmentajan ei tarvinnut sanoa mitään, vaan Badiashile aisti Henryn jääkylmän tuijotuksen niskassaan. Pistävä tuijotus jatkui niin kauan kunnes tuoli oli aseteltu pöydän alle. Tällaista on auktoriteetti sanan varsinaisessa merkityksessä.

Get French Football News

@GFFN
Wow - Thierry Henry the disciplinarian. If looks could kill as Benoît Badiashile fails tuck his chair in at the end of the press conference.

Mikäli jutun twiitti ei näy, sen voi katsoa myös tästä.