Helmareiden Minna Meriluoto päättää pitkän pelaajauransa. 33-vuotias maalivahti edusti naisten A-maajoukkuetta vuosina 2006-2018.

Meriluoto pääsi kokemaan kahdet EM-kisat Helmareiden paidassa. Kokeneen pelaajan päätökseen vaikuttivat tämän kauden loukkaantumisongelmat.

– Motivaatiota pelaamiseen oli läpi kauden, mutta olen kärsinyt jonkun verran vaivoista ja loukkaantumisista viimeiset kaksi vuotta. Kovin montaa vuotta minulla ei olisi enää ollut jäljellä ja aika tuntui nyt sopivalta, Meriluoto kertoo Palloliiton tiedotteessa.

– Olen tyytyväinen koko uraani ja tähänkin vuoteen. En halua lopettaa tilanteessa, että olen ihan rikki ja loppuun palanut. Nyt minun pitää rehellisesti hyväksyä, että lopettaminen tuo varmasti mukanaan myös kipuilua, jalkapallo on ollut elämässäni aina.

Meriluoto pelasi viimeiset kautensa Naisten liigaa HJK:n riveissä. Ulkomailla maalivahti loi uraa Ruotsissa Damallsvenskansissa Umeå Södran, Hammarbyn, DFF:n, Jitex BK:n ja Vittskjö GIK:n väreissä.

Maajoukkuetasolla otteluja kertyi vyölle peräti 64 kappaletta. Meriluoto muodosti laadukkaan maalivahtikaksikon yhdessä Tinja-Riikka Korpelan kanssa.