Kultaiset vuodet takana – suuren ja mahtavan Internazionalen kannattaminen ollut tuskaista: ”Inter tunnetusti onnistuu pilaamaan asiat”

© Kuva: Getty Images

Kirjailija Jukka Pakkanen on fanittanut jo vuosikymmenien ajan milanolaisseura Internazionalea.

Pakkanen on elänyt vahvasti mukana Interin kultaiset vuodet kuin myös tuskaiset hetket.

– Seuraan edelleen hyvin tiiviisti. Seuraan italialaisten TV-kanavien kautta taustoja ja keskusteluja. Hyvin kiinteästi elän edelleen Interin kanssa. Elänyt jo kymmeniä vuosia. Olen oppinut masokismin finessejä. Inter tunnetusti onnistuu pilaamaan asiat, eli kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja pahimpaan varautumista on tullut harjoiteltua, Pakkanen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Milanossa vaikuttaa kaksi mahtiseuraa; FC Internazionale eli Inter ja AC Milan eli Milan. Molemmilla on oma vahva identiteettinsä ja kumpikin on ajoittain hallinnut pitkiä ajanjaksoja Serie A:ssa.

– Milan on viime vuosina hakenut itseään. Koettanut löytää sitä vanhaa Milania ja kovilla hankinnoilla saada tulosta aikaa. Jotain levotonta on kuitenkin heidän toiminnassaan. Inter on ollut tunnettu levottomuudestaan, mutta Milan toimi takavuosina rauhallisesti. Tällä hetkellä Inter vaikuttaa jopa vakaammalta seuratoiminnassaan kuin Milan, Pakkanen pohtii.

Milanolaisseurojen edellisestä valtakaudesta on kulunut jo pitkähkö tovi ja Juventus on hallinnut Italian pelikenttiä. Sekä Inter että Milan koettavat kiivaasti syrjäyttää Vanhaa Rouvaa valtaistuimeltaan.

– Sarjassa Milan on pelannut ihan hyvin. (Gennaro) Gattuso on tuonut ilmettä pelaamiseen. Inter on hyvissä asetelmissa. Juventus ottaa todennäköisesti taas scudetton, mutta milanolaisilla on kaikki saumat napata toinen tai kolmas sija.

Inter pelaa nyt ajanjaksoa, joka vaikuttaa suuresti koko kauden menestykseen. Mestarien liigassa on edessä ratkaisuottelu, joka määrittää jatkuvatko pelit lohkovaiheen jälkeenkin ja Serie A:ssa edessä on ottelut AS Romaa ja Juventusta vastaan.

– Kiteytyy melkoinen suma. Onhan se mahdollista, että Inter hoitaa ne kaikki. Romalla on vähän huono vaihe menossa, eikä voitto Juvestakaan ole mahdottomuus. Sitä ei koskaan tiedä. Jalkapallo on pienestä kiinni. Yksi harhasyöttö voi kääntää pelin, Pakkanen tietää.

Jukka Pakkasen sielunmaisemaa italialaisesta jalkapallosta ja Interin fanittamisesta voi lukea teoksesta San Siron uneksija, josta on otettu viimein kauan odotettu uusintapainos.

AS Roma ja Inter iskevät yhteen sunnuntaina klo 21.30. Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Juho Hirvonen

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!