Ensi maanantaina palkitaan taas jalkapallomaailman paras pelaaja vuonna 2018. Ballon d’Or eli Kultainen pallo on menossa lähteiden mukaan Real Madridin Luka Modricille.

Viimeiset kymmenen vuotta palkinto on mennyt joko Lionel Messille tai Cristiano Ronaldolle, mutta nyt tähän on tulossa muutos. Sky Italyn mukaan Modric, 33, olisi nappaamassa palkinnon itselleen.

Tällä kertaa Messi on jäämässä kokonaan kolmen parhaan ulkopuolelle. Italialaismedian mukaan Ronaldo sijoittuisi toiseksi. Atlético Madridin Antoine Griezmann olisi jälleen kerran kolmas. Griezmann juhli Ranskan paidassa viime kesänä MM-kultaa.

Real Madridin keskikenttäpelaaja juhli viime kaudella Mestarien liigan voittoa ja johdatti Kroatian MM-kisoissa upeasti aina finaaliin saakka. Ranska oli kuitenkin finaalissa parempia, mutta Modric valittiin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Lisäksi Sky Italy tietää kertoa, että vuoden parhain nuori pelaaja on Kylian Mbappé, joka palkitaan Kopa-palkinnolla. Kopa-palkinto jaetaan parhaalle alle 21-vuotiaalle pelaajalle maailmassa.

Kopa-palkinnon ehdokkaat ovat Houssem Aouar(Lyon), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Patrick Cutrone (AC Milan), Ritsu Doan (Groningen), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Amadou Haidara (Red Bull Salzburg), Justin Kluivert (AS Roma), Mbappé (PSG), Christian Pulisic (Borussia Dortmund) ja Rodrygo Goes (Santos).