Maineensa menettänyt entinen valioliigatähti Adam Johnson elättelee edelleen toiveita uudesta mahdollisuudesta jalkapallouralle. 31-vuotias laitahyökkääjä tuomittiin maaliskuussa 2016 kuudeksi vankeuteen 15-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä (lue lisää).

Johnsonin sopimus Sunderlandin kanssa purettiin rikoksen tultua julkisuuteen. Pelaaja saattaa vapautua jo maaliskuussa istuttuaan tuolloin puolet tuomiostaan.

Johnsonin sisko Faye kertoi Daily Starin tietojen mukaan ystävälleen veljensä kirjoittaneen avointa kirjettä eri seuroille.

– Hän oli kirjoittamassa avointa kirjettä seuroille selittääkseen kuinka he voisivat hyötyä hänestä antaessaan uuden mahdollisuuden, sisko kertoi.

– Luulimme hänen vitsailevan, mutta hän kertoi minulle olevansa tosissaan.

Johnson voitti Manchester Cityssä Valioliigan ja pelasi 12 ottelua Englannin maajoukkueessa ennen vankeustuomiotaan.

Aiemmin tänä vuonna Englannin alasarjajoukkue Hartlepool kielsi olevansa värväämässä pelaajaa. Johnsonin on puhuttu myös suunnittelevan uransa elättämistä Kiinassa, Turkissa tai Lähi-Idässä.

[readmore from=Johnson-Adam]

Johnsonista kommentteja Daily Starille antoi myös nimettömänä pelaajan ystävä. Ystävä ei usko, että laituri jatkaisi uraansa Englannissa.

– Adamilla on jalkapallollisesti edelleen kaikki tarvittavat ominaisuudet, mutta tämä on hullu suunnitelma. Perhe hyväksyy hänen suunnitelmat herättää uransa uudelleen eloon, mutta mahdollisuudet jatkaa uraa Britanniassa ovat parhaimmillaan ohuet. Se vain loukkaisi suurta osaa ihmisistä.