Italian sisäministeri Matteo Salvinin puheet Serie A:ta kuohuttaneesta rasismikohusta eivät miellyttäneet Sassuolon tähtipelaajaa Kevin-Prince Boatengia.

Napolin toppari Kalidou Koulibaly joutui rasististen herjausten kohteeksi viime keskiviikkona, kun Napoli hävisi Interille, lue lisää tästä.

Italian varapääministeri Salvini lähestulkoon vähätteli Koulibalyn kokemia herjauksia ja vertasi niitä jopa siihen, kun Juventus-puolustaja Leonardo Bonucci sai buuauksia AC Milanin faneilta. Lisäksi Salvinin mukaan pelin jatkaminen oli oikea teko erotuomarilta.

Kevin-Prince Boateng ei niellyt Salvinin kommentteja purematta.

– Kysykääpä Koulibalyltä, miltä hänestä tuntui, kun hän jätti kentän. Kerron teille, hän oli junan alla. Salvini on väärässä.

– Koulibalysta tuntui pahalta ja uskon, että myös Interin pelaajista tuntui pahalta. Ottelun pysäyttäminen olisi ollut oikea teko niiden miljoonien tv-katsojien edessä, Boateng sanoi Corriere della Seralle.

Boateng on itsekin joutunut rasismin kohteeksi Italian kentillä. Vuonna 2013 Boateng sai kuulla herjauksia, ja mies asteli pois stadionilta. Tilanne ei ole Boatengin mielestä mennyt sen jälkeen parempaan suuntaan.

– Ei vaikuta siltä, että kehitystä olisi tapahtunut tänä aikana. Jos jotain, niin tilanne on mennyt huonompaan suuntaan (Italiassa). Minun kohdallani oli vain 50 fania, jotka herjasivat minua, mutta San Sirolla (Koulibalyn kohdalla) oli 10 000 rasistista huutelijaa.

– Tunsin pahoin Koulibalyn takia ja niiden, jotka tuntevat hänen tuskansa. Se oli rasismia, Boateng tuohtui.

Boateng myös toivoi, että asialle todella tehtäisiin jotain. Boateng myös mainitsi, että jalkapallo tarvitsisi oman Colin Kaepernickin.

– Tarvitsemme Colin Kaepernickin, jonkun joka uhraa kaiken lähettääkseen viestin.