SJK:n jättänyt keskikenttäpelaaja paljasti syyn siirtoonsa – avasi myös SJK:n sekavaa aikaa

© Kuva: Juha Tamminen
Europelit alkavat! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

FC Lahteen palannut Matti Klinga kertoi Veikkausliigan nettisivuilla todellisen syyn siirtoonsa. Klinga edusti SJK:ta kaudesta 2016 alkaen.

Lahdessa Klinga pelasi vuosina 2011-14, jonka jälkeen keskikenttäpelaaja vietti yhden kauden HJK:ssa. Klinga kertoi, ettei saanut SJK:ssa sellaista roolia, jota olisi toivonut.

– Tiedän, että pääsen Lahdessa pelaamaan omaa pelipaikkaani. Olen joutunut viimeiset vuodet pelaamaan väärällä pelipaikalla, eli laiturina. Isoin syy oli siis oikea pelipaikka, mutta on tietysti myös kiva palata Lahteen, Klinga kertoi liigan nettisivuilla.

Klingan mukaan mahdollisuus oli myös jatkaa SJK:ssa, jonka lisäksi oli pari muuta vaihtoehtoa. Keskustelut Lahden uuden päävalmentajan Sami Ristilän kanssa ratkaisi lopulta päätöksen.

– Puhuin ”Risun” kanssa aika paljon jo ennen kun tein sopimuksen roolistani ja kaikesta muustakin. Olemme aika hyvin samoilla linjoilla. Uskon, että hänen tavoittelemansa pelityyli sopii minulle ja vahvuuksilleni, Klinga sanoi.

Klingalla oli suurimmaksi osaksi vain hyvää sanottavaa SJK:sta. Viimeiset vuodet olivat kuitenkin sekavia. Klinga voitti SJK:n aikana Suomen Cupin.

– Viimeiset pari vuotta olivat hieman sekavaa aikaa. Vaihtuvuutta oli sen verran, ettei joukkue ehtinyt kunnolla hitsaantua yhteen. Uskon, että kun porukka pysyy samana, niin uusi nousu on edessä, Klinga analysoi.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Europelit alkavat! Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!