Jos on yhtään seurannut Copa Libertadoresin loppuottelua ympäröiviä tapahtumia, ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, kuinka tulenarat välit Argentiinan ja Buenos Airesin kahdella suurseuralla Boca Juniorsilla ja River Platella on. Joukkueiden välinen toinen Superclásico jouduttiin äskettäin perumaan, kun River Platen kannattajat heittivät Boca Juniorsin pelaajia kuljettaneeseen bussiin kiviä, tiiliä ja kyynelkaasupulloja.

Ottelua ei lopulta päästy Buenos Airesissa lainkaan pelaamaan, ja uusi yritys on määrä ottaa ensi sunnuntaina Madridissa Santiago Bernabéulla.

Madridissa pelasi kaudella 1989-1990 myös argentiinalainen Óscar Ruggeri, joka muistetaan muun muassa vuoden 1986 MM-kisoista Diego Maradonan joukkuekaverina. Pääosan urastaan 97 A-maaottelun toppari vietti kuitenkin kotimaassaan Argentiinassa.

Vuonna 1985 Ruggeri teki dramaattisen siirron, kun hän vaihtoi kasvattajaseuransa Boca Juniorsin riveistä River Platen paitaan. Tulenarat olivat seurojen välit jo tuolloin, kuten Ruggeri Onda Ceron El Transistorin haastattelussa varsin paljastavasti selvittää.

– Pelasin sekä Riverissä että Bocassa ja viihdyin hyvin molemmissa joukkueissa. Kun siirryin Bocasta Riveriin, he polttivat taloni vanhempieni ollessa sisällä, Ruggeri täräyttää.

Ruggeri ei jäänyt toimettomaksi, vaan hakeutui keskusteluyhteyteen Bocan ultrien eli ”Barras Bravasin” kanssa.

– Kun talo poltettiin, menin tapaamaan Bocan Barra Bravan pomoa. Halusin nähdä hänet kasvotusten, koska hän hallitsi kaikkea. Sanoin hänelle, että se oli viimeinen pisara.

Barras Bravas pyytää pelaajilta kaikenlaista. Heitä alkaa pelätä, koska he uhkaavat tehdä jotain perheellesi, Ruggeri kertoo.

Poliisi ei Ruggerin mukaan asialle tehnyt mitään, koska myös poliisivoimissa ultria pelättiin.

Lähde: AS