Tappio superfinaalissa oli viimeinen pisara – Boca Juniors vaihtaa valmentajaa

© Kuva: Getty Images

Argentiinan suurseura Boca Juniors ja valmentaja Guillermo Barros Schelotto jatkavat omia teitään.

Schelotton viimeiseksi otteluksi joukkueen peräsimessä jäi viime sunnuntaina pelattu Copa Libertadoresin finaalin toinen osa Bocan verivihollista River Platea vastaan. Paikallisvastustajien kohtaamista hehkutettiin yhdeksi jalkapallon kaikkien aikojen suurimmaksi otteluksi. Bocan ja Riverin kohtaamisia kutsutaan Superclásicoiksi.

River voitti toisen osan jatkoajan päätteeksi 3-1 ja voitti finaalin yhteismaalein 5-3.

Ensimmäinen osa pelattiin Boca Juniorsin kotistadionilla La Bomboneralla Buenos Airesissa. Toinen osa piti pelata River Platen Estadio Monumentalilla 24. marraskuuta, mutta ottelua jouduttiin viivyttämään useaan otteeseen ja lopulta se siirrettiin pelattavaksi Madridiin.

Syynä siirrolle oli Riverin fanien hyökkäys Bocan joukkuetta kuljettaneen bussin kimppuun. Osa pelaajista loukkaantui tilanteessa, eikä kumpikaan joukkue halunnut pelata vielä seuraavana päivänäkään. Boca Juniors vaati River Platen diskaamista, mutta Etelä-Amerikan jalkapalloliitto Conmebol ei suostunut pyyntöön.

Schelotto edusti Bocaa pelaajaurallaan kymmenen vuoden ajan. Hänen valmennuspestinsä seurassa kesti kaksi ja puoli vuotta. Boca Juniors voitti hänen alaisuudessaan kaksi Argentiinan pääsarjan mestaruutta. Tällä hetkellä Boca on sarjassa kuudentena.

– Vaikka kipu cupin häviämisestä on yhä läsnä, lähden (Bocasta) rauhallisin mielin, koska annoin kaikkeni, sanoi Schelotto BBC:n mukaan.

– Vaikka kipu ja suru eivät ole vielä kaikonneet, me ymmärrämme, että muutos on Bocalle parhaaksi. Aloitamme vuoden uuden valmentajan kanssa, kommentoi Boca Juniorsin presidentti Daniel Angelici.