Mestarien liigan neljännesvälierien otteluparit arvottiin maanantaina Sveitsin Nyonissa.

Yhtenä tasaisimmista pareista pidetään Juventus-Atlético Madridia. Juventuksen varapuheenjohtaja, seuran entinen tähtipelaaja Pavel Nedved sanoi arvonnan jälkeen Juven saaneen pahimman mahdollisen vastustajan.

Myös suomalainen valmentajalegenda Antti Muurinen uskoo, ettei arvonnan tulosta pidetty lainkaan hyvänä ”Vanhan rouvan” leirissä.

– Uskon, ettei Juve olisi halunnut espanjalaisjoukkuetta vaan melkein kenet tahansa muun. Jopa Real Madrid olisi voinut ehkä sopia heille paremmin, koska Atlético on vaikea siltäkin kannalta, etteivät he ole olleet Espanjan liigassa nyt niin hyviä, mutta he aina syttyvät näihin isoihin kamppailuihin, Muurinen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Atlético tunnetaan Juventuksen tavoin hyvin puolustavana, terävästi vastaan iskevänä joukkueena. Juventuksella on kuitenkin yksi ässä hihassaan, johon seurassa varmasti luotetaan – vaikka sitä ei ääneen Torinossa sanotakaan.

Täksi kaudeksi seuraan siirtynyt portugalilaishyökkääjä Cristiano Ronaldo on juhlinut urallaan useaa maalia juuri Atléticoa vastaan. Kun Ronaldo pelasi Real Madridissa, Madeiran oma poika pyssytti Atlétin verkkoon huimat 22 osumaa.

– Tilasto on murhaava, mutta se on ollut Realissa. Miten käy Juvessa? Juventus on ylivoimainen sarjajohtaja Italiassa, mutta minusta Espanjan taso on vaan tällä hetkellä kovempi. Pirun tasainen kamppailu on kyllä odotettavissa, eikä Juven voitto ole itsestäänselvyys, Muurinen huomautti.

Mestarien liigan jatkopelit pelataan vasta helmi-maaliskuussa, mutta Juventuksella on edessään kovan tason vastustaja jo lauantaina. Joukkue kohtaa kotonaan Serie A:ssa AS Roman.

Myös AS Roma on mukana Mestarien liigan 16 parhaan joukossa. Se kohtaa omassa otteluparissaan Iker Casillasin tähdittämän portugalilaisseuran Porton.

Juventukselta odotetaan lauantaina voittoa, sillä se johtaa Romaa peräti 22 pisteellä ja majailee Serie A:n kärjessä kahdeksan pisteen erolla Napoliin.