Euroopan jalkapalloliitto Uefa kokousti tiistaina Irlannin Dublinissa ja päätti, että videotuomarisysteemi (VAR) otetaan käyttöön jo tämän kauden Mestarien liigassa.

Videotuomareita käytetään Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa helmikuussa 2019, kun neljännesvälierät käynnistyvät. Uefa kertoo tiedotteessaan, että tuomarit ovat harjoitelleet VAR:n käyttöä viimeisten kuukausien aikana ja systeemin testaukset ovat olleet menestys.

Uefa päätti myös, että videotuomareita käytetään tämän kauden Eurooppa-liigan finaalissa sekä ensi kesänä Nations Leaguen mestaruusturnauksessa ja alle 21-vuotiaiden poikien EM-lopputurnauksessa.

Euroopan jalkapalloliitto kertoi jo aiemmin, että videotuomarit ovat mukana ensi kauden Mestarien liigassa karsintojen viimeisestä kierroksesta lähtien. VAR on käytössä myös ensi vuoden Uefa Super Cupissa.

Uefa suunnittelee vielä ottavansa videotuomarit käyttöön vuoden 2020 EM-kisoihin, kauden 2020-21 Eurooppa-liigaan (lohkovaiheesta eteenpäin) sekä Nations Leaguen vuoden 2021 mestaruusturnaukseen.