Yllättävä värväys – entinen HJK-luotsi alasarjaseuran valmennuspäälliköksi

© Kuva: Juha Tamminen
Mohamed Salah johtaa Egyptin avausvoittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!

Sixten Boström on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista valmentajista. 55-vuotias Boström on toiminut MLS:ssä Columbus Crewn apulaisvalmentajana, Ruotsissa Örebro SK:n päävalmentajana ja lisäksi hän on valmentanut Veikkausliigassa Jaroa, HJK:ta ja SJK:ta.

Boström irtisanottiin SJK:sta kesällä 2017 eikä hän ole sen jälkeen valmentanut. Nyt hän valjastaa kuitenkin kokemuksensa perinteikkään PK-35:n palvelukseen, sillä helsinkiläisseura on nimittänyt ”Sikun” seuran uudeksi valmennuspäälliköksi.

14 A-maaottelua pelannut entinen keskikenttämies kertoo työn vetovoiman syntyvän muun muassa junnufutiksen kautta.

– Koen PK-35:n tarjoaman työn kaikin puolin mielenkiintoiseksi. Seurasta välittyy vahva yhteisöllisyyden henki, jota pidän erittäin tärkeänä pääomana. Korostan seuraympäristössä viihtyvyyden ja jäsenistön hyvinvoinnin merkitystä. On kiinnostavaa myös nähdä läheltä, missä suomalainen junnufutis menee, Boström sanoo PK-35:n kotisivuilla.

– PK-35 on juuri sopivan kokoinen seura, jossa voi saada aikaan tärkeitä asioita. Haluan jakaa pitkää futiskokemustani sekä vaalia seuran sisäistä yhteistyötä ja sen toimijoiden välistä arvostusta. Pyrin luomaan ilmapiiriä, jossa toiminta koetaan mielekkääksi ja samalla kehittäväksi. Jos meistä syntyy mielikuva jokaista pelaajaa mahdollisimman hyväksi kehittävänä seurana, olemme oikealla tiellä.

PK-35:n toiminnanjohtaja Jukka Santala kuvailee Boströmiä ”yhdeksi juniorijalkapallon kovimmista hankinnoista pitkään aikaan”.

– On harvinaista ja todella hienoa saada seuran käyttöön eli joukkueiden jokapäiväiseen toimintaan tällaista kokemusta ja tietotaitoa. Siku on toiminut jo kauan sekä Suomen huipulla että ulkomailla, joten olemme sopimuksesta erittäin iloisia. Hän haluaa selvästi tulla kehittämään junnufutista, Santala sanoo.

PK-35 perustettiin vuonna 1935 Viipurissa nimellä Viipurin Pallokerho, josta se muutti sotien jälkeen Helsinkiin. 1990-luvulla joukkue saavutti Veikkausliigassa pronssia ja ylsi europeleihinkin.

Seurasta eriytetty PK-35 Vantaa nähtiin Veikkausliigassa kaudella 2016, mutta kauden päätteeksi se ajautui konkurssiin. PK-35 Vantaa on naisten jalkapalloilussa silti edelleen Suomen parhaita seuroja.

Helsinkiläisen PK-35:n miesten edustusjoukkue pelaa tulevalla kaudella Kolmosessa.

Mohamed Salah johtaa Egyptin avausvoittoon? Nappaa riskitön veto tai talletusbonus!