AL: Ilveksen juniorit kellistivät Liverpoolin: ”Pelillisesti jopa niskan päällä”

© Kuva: Pekka Mäntylä

Tamperelaisjuniorit valoivat viikonloppuna mukavasti uskoa suomalaisen jalkapalloilun tulevaisuuteen, sillä Ilves D-Akatemia napsi Liettuan Vilnassa pelatussa Ateitis Cupissa mukavia päänahkoja. Taipua saivat vuorollaan FCI Tallinna, tarunhohtoinen Liverpool, isäntämaan TFA Vilnius ja Hammarby.

Vuosina 2006 ja 2007 syntyneistä pojista koottu Ilveksen joukkue kukisti perjantaiaamuna ensin FCI Tallinnan selkeästi 5-0, eikä samana iltana kello 21.30 pelatussa Liverpool-ottelussakaan puntti tutissut. Ilves kellisti nimekkään vastustajansa maalein 1-0.

– Pojat venyivät aivan huikeaan suoritukseen. Olimme pelillisesti jopa vähän niskan päällä. Se oli kuitenkin Liverpoolin ainoa tappio koko turnauksessa. Tämä oli ainutkertainen kokemus ja pojille iso juttu, päävalmentaja Petri Plym kertoi puhelimitse Aamulehdelle (AL:n koko juttu täällä).

Pudotuspeleissä Ilves kaatoi ensin liettualaisjoukkueen 3-0 ja tasaisessa välierässä ruotsalaisen Hammarbyn 2-1. Loppuottelussa vastaan tuli maineikas kasvattajaseura Atalanta, joka osoittautui Ilvekselle liian kovaksi palaksi purra. Atalanta nappasi turnausvoiton maalein 4-0.

– Turnauksen taso oli todella hyvä ja toimi hyvin mittarina missä menemme tällä hetkellä. Turnauksen neljä parasta joukkuetta olivat Atalanta, Ilves, Zenit ja Hammarby. Näiden neljän taakse jäivät mm. Liverpool ja BATE Borisov, Plym sanoo Ilveksen kotisivuilla.

Ilveksen Arttu Tulehmo valittiin koko turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi.


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.