Argentiinalainen menestysvalmentaja Meksikon peräsimeen – hylkäsi mestariseuran tarjouksen

© Kuva: Getty Images
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Meksikon jalkapalloliitto on tiedottanut nimittäneensä maan A-maajoukkueen päävalmentajaksi kokeneen argentiinalaisen Gerardo ”Tata” Martinon. Meksiko on ollut ilman vakituista valmentajaa sitten viime kesän MM-kisojen.

56-vuotias Tata Martino valmensi viime kaudella MLS-seura Atlanta Unitedia, jonka hän luotsasi liigan mestaruuteen jo seurahistorian toisella kaudella MLS:ssä. Atlanta olisi halunnut jatkaa yhteistyötä Martinon kanssa, mutta tämä kieltäytyi jatkosopimustarjouksesta.

Lähes koko peliuransa Lionel Messin kasvattajaseura Newell’s Old Boysissa pelannut Martino on niittänyt valmentajana huomattavaa menestystä. Neljän Paraguayn liigan mestaruuden jälkeen hänet palkattiin valmentamaan Paraguayn maajoukkuetta. Martinon johdolla Paraguay etenikin MM-kisojen puolivälieriin vuonna 2010 sekä Copa Américan finaaliin seuraavana vuonna.

Kaudella 2013-2014 Martino valmensi FC Barcelonaa. Urakka alkoi loistavasti, sillä Martino hävisi ensimmäisen kerran Barcelonassa vasta 21. ottelussaan. Kaudesta jäi kuitenkin käteen vain La Ligan ja Copa del Reyn kakkossija.

Martinon yhteistyö Lionel Messin kanssa jatkui seuraavaksi Argentiinan maajoukkueessa, jota hän valmensi vuosina 2014-2016. Jälleen tuloksena oli kaksi hopeasijaa, kahdesta peräkkäisestä Copa Américasta. Kuten todettua, mestaruuskantaan Martino kuitenkin palasi Yhdysvalloissa ja Atlanta Unitedissa.

Meksiko on pudonnut MM-kisojen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella seitsemässä turnauksessa peräkkäin. Tata Martinolla on seuraavaksi edessään iso haaste putken katkaisemisessa.

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!