Costa Rican maajoukkuehyökkääjä Joel Campbell on tullut tunnetuksi reissumiehenä vailla vertaa. Campbell solmi sopimuksen Arsenalin kanssa 19-vuotiaana kesällä 2011, mutta hän pelasi Gunnersissa lopulta vain 40 ottelua, joista 23 Valioliigassa.

Erinäisten lainapestien myötä Campbell sai kuitenkin kokea neljä laadukasta eurosarjaa. Lainat veivät miestä milloin Ranskaan, Kreikkaan, Portugaliin ja Espanjaan, ja muuttokuormaa sai pakata tämän tästä.

Vihdoin viime kesänä Campbellin sitoumus Arsenaliin katkesi, ja hän teki vapaana miehenä sopimuksen italialaiseen Frosinoneen. Serie A:ssa maalitili jäi kuitenkin 17 ottelussa kokonaan avaamatta.

Campbell koki 7,5 vuoden aikana Euroopassa seitsemän eri seuraa kuudessa eri maassa. Top 5 -liigoista kokematta jäi ainoastaan Saksan Bundesliiga. Costaricalaislaituri on siis mitä parhain asiantuntija erilaisiin tasovertailuihin.

Nyt ”reissumies” Campbell kuitenkin palaa kotimantereelleen, sillä hän teki viime viikolla sopimuksen meksikolaisen Club Leónin kanssa.

– Tämä ei ole suotta yksi maailman parhaista liigoista. Kilpailu on aina kovaa, ja jokainen pelaajahan haluaa pelata korkeimmalla mahdollisella tasolla, Campbell kommentoi Leónin kotisivuilla.

– Olen hyvässä kunnossa fyysisesti ja henkisesti. Tulin tänne nauttiakseni ja auttamaan joukkuetta menestymään.

Nuoresta, 26 vuoden iästään huolimatta Campbell on pelannut Costa Rican A-maajoukkueessa jo 83 ottelua. Näissä hän on tehnyt 17 maalia.