Juventus juhli kauden ensimmäistä pystiään Saudi Arabian Delhissä keskiviikkoiltana, kun Cristiano Ronaldon osuma kaatoi AC Milanin luvuin 1-0 Italian Supercupin finaalissa.

Italian Supercupissa vastaan asettuvat yleensä Serie A:n ja Italian Cupin voittajajoukkueet. Juventus tosin voitti kummatkin kilpailut viime kaudella, joten Supercupin finaaliin karsiutui Italian Cupin finaalissa Juvelle hävinnyt Milan.

Kumpikin joukkue lähti otteluun ykkösmiehistöillään. Milanin avauksessa näkyi kuitenkin huomattava muutos, kun Gonzalo Híguain jäi flunssan takia penkille.

@BioscalinITA

Siirtohuhujen ympäröimän Higuaínin ei kuitenkaan uskota jääneen penkille pelkän nuhan takia, vaan pikemminkin siirtohalujen.

Milan oli ottelussa selkeänä altavastaajana heti alkuminuuteista lähtien, kun Juventus painoi kovaa punamustien päälle.

Jõao Cancelo ja Giorgio Chiellini kävivät kumpikin lähellä maalintekoa ensimmäisen puolen tunnin pelin aikana, ohjaten laukauksensa vain hieman ohitse Gianluigi Donnarumman vartioiman maalin.

Blaise Matuidi sen sijaan käynnisti jo maalijuhlat 35 minuutin pelin jälkeen, mutta hänen osumansa hylättiinkin lopulta paitsioliputuksen takia.

Myös Ronaldo pääsi yrittämään onneansa Douglas Costan keskityksestä, mutta ylitse suunnatun saksipotkun myötä ottelu jäi ensimmäisen jakson jälkeen maalittomaksi.

Tunnin pelin jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua.

Miralem Pjanicin upea pystysyöttö laskeutui suoraan Ronaldon juoksureitille, josta portugalilaishyökkääjä puski pallon Donnarumman käsien lävitse maaliin. VAR-videotuomarointi piti myös huolta siitä, ettei Ronaldo ollut maaliaan tehdessä paitsiossa.

Paulo Dybala onnistui pian Ronaldon osuman jälkeen maalinteossa, mutta kuten Matuidinkin tapauksessa ensimmäisellä puoliajalla, osuma liputettiin paitsioksi.

Milanin heikkoa suoritusta varjosti Franck Kessién hölmö taklaus Emre Cania vastaan. Norsunluurannikkolainen lähetettiinkin tilanteesta suoralla punaisella suihkuun, kun peliä oli jäljellä 15 minuuttia.

Higuaínin ja Fabio Borinin sisään vaihtaminen ei pelastanut Gennaro Gattusonin Milania, ja Juventus voitti ottelun lopulta ansaitusti 1-0-lukemin.