Englantilaiskonkarin huima sarja sai jatkoa – maali debyyttiottelussa kuudessa eri seurassa

© Kuva: Getty Images

36-vuotias Jermain Defoe on Valioliigan historian seitsemänneksi paras maalintekijä, mutta muutama viikko sitten konkarihyökkääjä hyvästeli Valioliigan Bournemouthin ja loikkasi naapuriin Skotlannin Valioliigaan. Glasgow Rangers kiinnitti tuolloin Defoen puolentoista kauden lainasopimuksella.

Defoe pelasi viikonloppuna 45 minuuttia harjoitusottelussa HJK:ta vastaan, ja keskiviikkona oli edessä virallinen debyyttiottelu Rangersin paidassa. Rangers vieraili Kilmarnockin kotikentällä Rugby Parkilla, eikä Defoe tarvinnut kuin 12 minuuttia Skotlannissa ennen kuin hän onnistui avausmaalinsa teossa.

Debyytissä maalaaminen ei ole Defoelle millään tavalla uutta puuhaa, sillä hän teki maalin ensiesiintymisessään peräti kuudennessa seurajoukkueessaan. Defoe oli maalannut aiemmin ensimmäisessä ottelussaan West Hamin (vuonna 2000), Bournemouthin (2000), Tottenhamin (2004), Portsmouthin (2008) ja Toronton (2014) paidassa, ja nyt listan jatkoksi voidaan lisätä Rangers.

Pieni kauneusvirhe Defoen huikeaan sarjaan jäi Sunderlandista, jossa hän ei onnistunut maalinteossa debyyttiottelussaan vuonna 2015. Lohdutuspalkintona tuolloinkin avausmaali syntyi ensimmäisessä kotiottelussa vain pari viikkoa myöhemmin.

Defoen maali oli kuitenkin Rangersille laiha lohtu, sillä Kilmarnock voitti ottelun maalein 2-1.

– Jermain sai maalinsa. Sellaista hän tekee ja tulee tekemäänkin. Olen varma, että hän tulee tekemään meille vielä monta maalia, Rangersin valmentaja Steven Gerrard kehui Sunin mukaan.