Erfan Zeneli povaa HJK:n superlupaukselle hyvää kautta: ”Jos pelaat HJK:ssa tuon ikäisenä, sinun pitää olla tosi hyvä”

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin Jalkapalloklubissa viisi Veikkausliigan mestaruutta voittanut Erfan Zeneli odottaa joukkueen suurlupauksen Lassi Lappalaisen nousevan ison rooliin tulevalla kaudella.

Lappalainen, 20, on jo tehnyt läpimurtonsa Veikkausliigassa, mutta ei HJK:ssa, vaan Rovaniemen Palloseurassa, jota hän edusti lainalla kahdella edellisellä kaudella.

Hän debytoi pääsarjatasolla HJK:ssa jo kaudella 2016. Silloin tilille kertyi 461 minuuttia 14 ottelussa. Kaudella 2017 Lappalainen pelasi RoPS:ssa 13 liigapeliä ja teki neljä maalia. Viime kaudella Lappalainen teki RoPS:ssa kahdeksan maalia Veikkausliigassa ja syötti viisi osumaa. Hyvät otteet poikivat kutsun Suomen A-maajoukkueen tammikuun Qatarin leirille, jossa Huuhkajat kohtaa Ruotsin ja Viron.

Viime kaudella niinikään Rovaniemellä pelannut Zeneli, 32, toivoo entisen joukkuetoverinsa saavan peliaikaa HJK:ssa. Hän tietää kuitenkin omastakin kokemuksesta, että hallitsevan mestarin riveissä riittää kilpailua.

– Jos pelaat HJK:ssa tuon ikäisenä, sinun pitää olla tosi, tosi hyvä. Mielestäni Lassi näytti viime vuonna pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla. Hän teki maaleja ja oli tehokas. Hänellä on paljon hyviä juttuja, kuten nopeus, Zeneli kommentoi Veikkausliigan sivuilla.

– Mutta kun pelaa HJK:ssa, niin aika usein joutuu pelaamaan matalaa blokkia vastaan. Silloin tarvitaan mielestäni enemmän juonikkuutta kuin nopeutta. Totta kai, Lassi on niin nopea, että hän menee läpi joka kerta jos on tilaa. Mutta kun itse pelasin HJK:ssa, oli oltava juonikas kun selän takana ei ole niin paljon tilaa.

– Uskon hänen tulevan pelaamaan siellä. HJK:hon tulee aina muutama pelaaja ja muutama laitalinkki ulkomailta, niin sittenhän he ottavat ne pelaamaan, totta kai. Mutta jos olet itse hyvä etkä anna ollenkaan mahdollisuutta (pelipaikan viemiseen), niin pelaat.

– Minulla se meni aina niin, että tuli aina kilpailija, vaikka tein millaisia tehoja, Zeneli nauroi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.