HJK:n pelissä yli 21 000 katsojaa – nuoriso-osasto onnistui Rangersia vastaan

© Kuva: Getty Images

HJK sai sunnuntaina mukavasti lisäkokemusta ison yleisön edessä pelaamisesta, kun se vieraili Rangersin kotikentällä Skotlannissa, maineikkaalla Ibrox Stadiumilla. Alfredo Morelosin taannoisen siirron yhteydessä sovittu ottelu keräsi stadionille mukavasti väkeä, sillä ottelua seurasi peräti 21 224 katsojaa.

Rangers nimesi avauskokoonpanoonsa Morelosin sekä valioliigahistorian seitsemänneksi parhaan maalintekijän Jermain Defoen. Skottijätin valmentaja Steven Gerrard myönsikin joutuneensa tekemään avaukseensa joitain rukkauksia sen vuoksi, että Rangersin perjantainen cup-ottelu Cowdenbeathia vastaan siirrettiin jäisen kentän takia.

– Aika näyttää, kuinka hyödyllinen tämä peli oli. Luulen, että oli tärkeää saada pelaajille peliminuutteja. Meidän piti muuttaa suunnitelmia Cowdenbeath-pelin perumisen takia, Gerrrd totesi Rangersin kotisivuilla.

– Alkuperäinen suunnitelmani oli peluuttaa vahvaa joukkuetta Cowdenbeathia vastaan ja antaa tänään enemmän minuutteja vähemmän pelanneille. Koska se peli kuitenkin peruttiin, oli tärkeää peluuttaa kahta joukkuetta ja pitää huolta siitä, että kaikki saisivat pelata 45 minuuttia.

Rangers siis pelasi kokonaan eri joukkueilla ensimmäisen ja toisen puoliajan. Se karkasi johtoon kolmeen eri otteeseen – Scott Arfieldin, Nikola Katicin ja Daniel Candeiasin maaleilla – mutta kahdesti HJK nousi myös tasoihin. Lopputulokseksi kirjattiin siis Rangersin 3-2 -voitto. Arfieldin maalin alusti Alfredo Morelos.

HJK:n tasoituksen teki lähes heti johtomaalin jälkeen ensi viikolla 20 vuotta täyttävä Kevin Kouassivi-Benissan. Pirteästi olivat esillä myös Lassi Lappalainen ja Eetu Vertainen, joista ensin mainittu teki numeroiksi 2-2 vain pari minuuttia Rangersin toisen maalin jälkeen.

– Olin hieman pettynyt pallonhallintaamme, mutta sallin sen pelaajillemme. Tämä oli kuitenkin harjoitusottelu ja monet heistä ajattelevat jo tulevia tärkeitä otteluita, Steven Gerrard jatkoi analyysiään.

– Meillä oli todella rankat harjoitukset eilen, joten hyväksyn sen, jos pelaajat olivat vähän epävireessä. Olimme vähän myöhässä prässissä ja vähän heikkoja kaksinkamppailuissa. Totta puhuen pelaajat eivät kuitenkaan ansaitse kritiikkiä siitä.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.